УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Підкоряймо тіло, щоб воно не панувало над нами. Підкоряймо, але любімо і не гнобімо його», – о. Лука Михайлович

18.03.2021 09:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Літургійний текст сьогоднішнього дня каже: «Підкоряймо тіло, щоб воно не панувало над нами». «Підкоряйте, але не гнобіть його, любіть його. Бо полюбивши себе, прийнявши себе такими, як ми є, а не такими, якими стаємо після салону краси чи макіяжу, такими, якими нас сотворив Господь, – ми можемо дарувати себе іншій людині», – переконує о. Лука Михайлович у сьогоднішній катехизі.

«Святий Іван Ліствичник називає наше тіло співслужителькою душі. Коли людина по-справжньому вірить, її тіло стає гарним. Воно випромінює надзвичайну Божу енергетику через жести, усмішку», – сказав духівник.

Отець Лука розповів про свою розмову з однією жінкою, у якої народилася дитина з ДЦП. Ця жінка розповіла, що на початку їй було важко це прийняти, але коли вона полюбила свою дитину, то її самої життя змінилося. Вона назвала своє дитя дарунком небес. «Як це прекрасно, коли люди вміють приймати те, що Бог їм дає, посилає», – зазначив о. Михайлович.

Пропонуємо ваші увазі чергову відеокатехизу в рамках медійного проєкту «Путівник Чотиридесятницею – ЧАС СПРИЯТЛИВИЙ» від Літургійного центру «ПЕРЕДАННЯ».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні