УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Ми так далеко від усіх вас, але в цій годині ми так близько», – отець Ігор Головко з Австралії під час молитви «Вервиця єднає»

06.12.2020 20:41
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Напевно, коли в Києві вибирали час для проведення молитви «Вервиця єднає», то розглядали зручний час для України, після всякої праці – увечері, але щоб не було запізно. Також Європа акуратно підпадає, бо в них лише 19.00 вечора, і Америка Північна та Південна починає день з вервиці, адже в них тільки ранок. Африці – теж зручно, бо там часовий пояс збігається з Україною.

Для більшості нашої єпархії в Австралії, Новій Зеландії та Океанії ця година теж може бути доступною, бо для Нової Зеландії це 7-ма чи 8-ма година, ранок, для східних штатів Австралії це 5-та година. Для нас це є 2-га година ранку або, точніше, 2-га година ночі, про яку не мені вам розповідати. Навіть у монастирях, які практикують полуношницю, у цей час монахи чи монахині все ж таки міцно сплять.

Ми, що є в Перті, сприйняли це запрошення бути частиною молитовного ланцюга «Вервиця єднає» радо і щасливо, бо ми так далеко від усіх вас, але в цій годині ми так близько. Бо коли молишся, час і відстань відступають на задній план.

Такими словами до учасників онлайн-молитви «Вервиця єднає» звернувся о. Ігор Головко, парох парафії Святого Івана Хрестителя у місті Перт (Австралія). Священник був провідником щоденної молитви на вервиці у прямому ефірі «Живого телебачення» 3 грудня.

До слова, Перт лежить у західній частина Австралії на березі Індійського океану і є столицею найбільшого за площею штату континенту, який займає третину всієї Австралії. Це є 2, 5 мільйона квадратних кілометрів . До того ж Перт є найбільш ізольованим містом-мільйонником у світі.

Найближчими сусідами для українців в Австралії є земляки з міста Аделаїда, що розташоване на відстані 2700 км.

Історія поселення українців у цьому штаті починається з 1948 року. Від початків до сьогодні о. Ігор Головко є 17-м священником у цій парафії.

«Сьогодні молимося вервицю, – зазначив священник перед початком молитви, – з роздумами над світлими таїнствами, щоб був мир, за припинення пандемії, за здоров’я, за успіхи, щасливу дорогу, за перемогу нашої України над напасним злом, за наших воїнів, за полонених, за волонтерів, за медиків, за усі наші наміри, які ми вкладаємо в руки Божі сьогодні і завжди, за всіх, кого ви вписуєте зараз під цим відео або просто думаєте за них».

Починаючи від свята Покрову Пресвятої Богородиці, «Живе телебачення» щоденно в прямому ефірі транслює молитву на вервиці. Початок молитви о 20:00 за київським часом.

«Вервиця єднає» – така назва не випадкова, адже в цьому задумі одразу декілька ліній єдності. Передусім наша молитва єднає українців з усього світу. Наша молитва єднає священнослужителя, який в ефірі її провадить, з усім загалом вірних. Наша молитва єднає єпископів, священників із різних материків і країн, адже щодня провадить молитву інший душпастир. Наша молитва єднає всіх нас у «молитві на українській землі», адже цими днями сестри відразу декількох згромаджень виготовляють вервиці з бурштину, які можна придбати в інтернет-крамниці shop-ugcc.com.ua.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні