УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Церква постійно молиться за вас», — сестра Севастіяна Карвацька, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я, привітала медиків

21.06.2020 14:41
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Вельмишановні і дорогі медики: лікарі, викладачі та науковці медичних навчальних закладів, медсестри та медичні брати, фармацевти та санітари усі медичні працівники та інші працівники сфери охорони здоров’я!

Вельмишановні колеги!

21 червня в Україні відзначається день медичного працівника. З цієї нагоди проводиться багато різноманітних урочистих заходів, під час яких лунає безліч чудових побажань і многоліть. Протягом останніх місяців наше суспільство стало свідком безстрашної та виснажливої боротьби лікарського співтовариства на правдивому фронті проти новітньої коронавірусної пандемії, жертвами якого стали десятки тисяч людей, з-поміж яких багато наших співгромадян. Теж численні лікарі постраждали внаслідок цієї боротьби, а деякі склали свої життя в жертві за здобуття здоров’я українців. Українське суспільство відкрило надзвичайну і вагому роль медиків та медичної галузі в цілому в житті нашої держави. І за ці місяці суспільство, попри різноманітні страхи і претензії, переповнилося розумінням і вдячністю для медичних працівників, які здійснюють своє покликання – дарувати здоров’я людям і таким чином повноцінне життя на землі.

День медичного працівника для нас – це також нагода для того, щоб зрозуміти недоліки і браки в медичній сфері нашої держави, а теж щоб збагнути і накреслювати шляхи подальшого розвитку. Комісія душпастирства охорони здоров’я в імені святої Української Греко-Католицької Церкви сердечно вітає працівників медичної галузі та висловлює щиросердечну подяку за Вашу життєву жертву, працю і постійну турботу у світлі святописемної головної заповіді «Люби ближнього свого, як самого себе».

Мусимо визнати, що розвиток медичної галузі в нашій державі до сьогодні був часто опертий на неймовірний ентузіазм багатьох лікарів. Давно назріла потреба медичної реформи, яка надала б можливість доступу всім громадянам України доступ до достатньої та якісної медицини, в осерді зацікавлення якої буде передовсім людська особа та оптимальний стан її здоров’я. З іншого боку, реформа медицини повинна не стільки повернути, а швидше наново вибудувати правдиву повагу до праці медичного працівника, яка буде відповідно захищена та оцінена. У спільному діалозі варто всім зацікавленим сторонам щиро та відкрито виявити свої думки, узгодити позиції, що випрацювати спільний напрямок розвитку, найкращий ля України та суспільства у цій царині. У цій співпраці державні органи повинні стати тим арбітром, який, слугуючи суспільству у справі охорони здоров’я, керуватиметься спільним добром народу, враховуючи об’єктивне добро та приймаючи рішення для осягнення цієї натхненної мети.

Хоча вже багато сказано вдячних слів на адресу медичних працівників, у це професійне свято Церква знову і знову з усього серця дякує всім медичним працівникам – науковцям, лікарям, медичним сестрам та молодшому медичному персоналу, фармацевтам, організаторам медичної діяльності, волонтерам, медичним капеланам та всім, які працюють у цій сфері – за Вашу працю і життєву жертву для турботи про здоров’я людей. Церква постійно молиться за Вас і бажає, щоб Господь Христос огорнув вас своєю Божественною благодаттю для сповнення всіх добрих намірів і прохань за молитвами Пресвятої Богородиці і всіх святих.

с. Севастіяна Карвацька, ЧСВВ,
голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров‘я


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні