УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Патріарший паломницький центр завершив паломництво до Святої Землі

07.10.2016 13:55
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Цими днями завершилася осіння молитовна поїздка паломників Патріаршого паломницького центру до Святої Землі.
Зображення 1 / 12 Користуйтеся клавішами для перегляду

Разом із нами на Святу Землю вирушило п'ять груп паломників (а це 250 осіб!), які очолили 5 духівників: владика Богдан (Дзюрах), о. Любомир Яворський, о. Сергій Трифяк, о. Юліан Шеремета і о. Ігор Боднар.

Групи прочан мали різні маршрути подорожі по Святій Землі, але всі вони побували у найбільш важливих і відомих місцях біблійних подій, пройшли багатьма шляхами і дорогами, якими ходив сам Спаситель.

Одним із моментів, що найбільше запам’ятається прочанам, було сходження на гору Синай, місце укладення союзу і миру з Господом Богом. «Шлях на гору був нелегким, –розповідає отець Любомир Яворський. – Ми подолали 10 км та 7 тисяч сходин на гору Синай. Було дуже важко, але бажання зустріти Бога і примиритися з Ним дало можливість там бути».

А потім – ріка Йордан і відновлення хресних обітів; місце першого Христового чуда – Кана Галилейська – і відновлення обітниць, даних подружжями під час вінчання; місце Нагірної проповіді Ісуса – гора Блаженств – і духовна наука для паломників.

Особливими були Божественні Літургії під час паломництва, адже й відбувалися вони в особливих місцях: у церкві Благовіщення Богородиці, храмі Різдва Господа нашого Ісуса Христа та храмі Воскресіння Господнього.

Паломники пройшли хресний шлях Спасителя вулицями Єрусалиму до храму Гробу Господнього. Цей шлях спомин про Страсті Христові вже багато століть проходять тисячі паломників, щоб разом із Господом молитовно пережити Його терпіння.

Разом усіх паломників зібрала спільна Літургія у храмі Всіх націй, яку очолив владика Богдан (Дзюрах).

«Ми сьогодні молимось, неначе відгукнувшись на заповідь Спасителя: «Чувайте і моліться зі мною!», - звернувся до присутніх у храмі владика Богдан. - Ці слова Спасителя сьогодні звучать з уст багатьох людей, які потребують в Україні нашої молитви, нашої чуйності, нашого співчуття».

Єпископ закликав усіх до особливої молитви за українських воїнів, поранених, вдів і сиріт, за тих, хто залишився на окупованих територіях, за нашу матір Україну, яка просить: «Діти, не спіть! Діти, не будьте байдужі, бо тільки Божа сила нас врятує!».

«Ми сьогодні тут, бо почули цей голос і хочемо помолитися, щоби в Господа виблагати для нашого народу мир!» - сказав владика Богдан.

На завершення поїздки паломники поділилися своїми враженнями від перебування на Святій Землі. Для кожного з них це паломництво стало незабутньою подією життя, наповненою глибокими духовними переживаннями, відчуттям єдності з Христом, і великою вдячністю за можливість побачити Святу Землю і по-особливому пережити біблійні події у своєму серці.

«Вдячні усім, хто спричинився до організації й реалізації нашої спільної мрії: побувати на Святій Землі і відсвяткувати тут 26 річницю нашого шлюбу, поновивши шлюбні обітниці. Дякуємо за цікаві й змістовні екскурсії, щоденну можливість відвідувати Службу Божу й приступати до Святого Причастя, вклонятися перед християнськими святинями».

Паломники Адріан і Марія

«З кожним прожитим днем на Святій Землі щоразу частіше повторювала слова «Як величні діла Твої, Господи, все премудрістю сотворив Ти!». З вдячністю і приємністю в молитві буду згадувати духівника, керівника та гіда групи за мудро та глибоко духовно організовану паломницьку подорож».

Паломниця Марія

Патріарший паломницький центр

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні