УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Закарпатець о. Іван Ісайович став народним героєм України

26.06.2015 15:01
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
Військового капелана з Виноградівщини о. Івана Ісайовича нагородили орденом «Народний герой України».

На вручення цієї найвищої недержавної нагороди, яке відбулося цими днями у Львові, він приїхав, повертаючись з АТО. На Закарпатті з відзнакою та поверненням його першими привітали сестри св. Йосифа та діти сиротинця в селищі Королево, якими опікується отець.

Кореспонденту «Голосу Карпат» священик зізнався, що для нього нагорода стала справжньою несподіванкою. Розповідає, вже на самому врученні дізнався, що подали його на цю нагороду офіцери Львівської академії сухопутних військ, Департамент із роботи з особовим складом та волонтери «Львівський лицар».

«Коли народ, волонтери і офіцери бажають, щоб я цю нагороду мав, для мене їхня увага є найбільшою нагородою... Дуже важко було дивитися, коли нагороди отримували батьки або жінка-вдова, бо син чи чоловік загинув. Але це були не просто сльози втрати… Коли мама приймала цю нагороду, дякувала Богу за такого сина, казала: я знаю, він сам пішов на це, він хотів бачити Незалежність, і я вірю, що ми далі будемо боротися… Як громадянам – їм можна позаздрити», − зауважив священик.

Загалом у зоні АТО капелан із перервами перебував близько восьми місяців. Цього разу йому довелося побувати у Сартані, Широкіному, Артемівську Донецької області. Зі собою він привіз прапор з підписами бійців з Вилка, Сасова, Чопа тощо. Священику його подарували закарпатські прикордонники.

Довідка:

Нагородження цим орденом започаткували українські волонтери. Вони спільно з військовими відзначають тих, хто виявив найбільшу мужність в АТО. Волонтерів, медиків, військових і священиків обирають шляхом народного голосування.

На виготовлення нагород небайдужі віддавали свої прикраси, столові набори, цінні та ексклюзивні речі. Сама ж нагорода для бійців – тризуб із червоно-чорною стрічкою на колодці, для волонтерів та медиків – жовто-блакитна стрічка на колодці зі срібним тризубом. Також до нього додається монета – «Небесна сотня» і картка Глобус банку.

catholicnews.org.ua

 

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні