УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Патріарший собор УГКЦ у Києві став великим духовним символом», – Мирослав Маринович

06.09.2013 20:12
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
10
«Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві для мене спершу означав присутність греко-католиків у Києві. Тепер, після його посвячення, цей храм для мене символізує первинне значення слова «собор». Адже слово «собор» означає спільноту, єдність людей», – про це сказав Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ, у радіопрограмі «Цікаво про складне».

Пояснюючи своє твердження, п. Маринович сказав, що присутні під час паломництва до Києва прочани віддано брали участь у всіх подіях 17 - 18 серпня і саме їхній дух створив святкове дійство – посвячення Патріаршого собору в Києві. «Я бачив, як вірні УГКЦ стояли на Літургії під пекучим сонцем і, власне, їхній дух створив це свято. Мене це, направду, приголомшило…» – поділився своїми враженнями віце-ректор УКУ.

Загалом же, на переконання науковця, Патріарший собор УГКЦ у Києві став великим духовним символом, бо «кожен, хто знаходиться на Володимирській гірці, бачить цю Церкву перед собою і запитує про цей храм». «Таким чином люди більше дізнаються про присутність УГКЦ у Києві», – сказав п. Мирослав Маринович.

 

 Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні