УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 146-й день війни: «Коли ви потребуєте найсильнішої молитви, яку Бог дарував людині, – спішіть на Божественну Літургію»

19.07.2022 18:18
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Згадаймо сьогодні в молитві наших братів і сестер, які перебувають на окупованих територіях. Ми бачимо, як після вигнання російських військ відкриваються жахливі військові злочини. Про це попросив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 146-й день повномасштабної війни росії проти України.

Предстоятель відзначив, що впродовж останніх 24 годин українська земля знову була рясно скроплена кров’ю наших захисників. Але Україна стоїть. Україна бореться. І Україна молиться.

У цей день Глава Церкви роздумував над двома основними видами християнської молитви: спільною або літургійною молитвою та особистою молитвою.

Що таке літургійна молитва? Чому вона така важлива в житті християнина? Чому важливо кожному з нас брати участь у Божественній Літургії якнайчастіше, особливо в неділю і свята.

«Божественна Літургія, – переконує Блаженніший Святослав, – це найсильніший вид молитви. Навіть якщо б ми стояли день і ніч разом із багатьма іншими християнами в молитві в наших домівках, чи храмах, чи на майданах, чи на вулицях і ревно молилися, то лише людськими зусиллями ніколи б не змогли творити такої молитви, якою є Божественна Літургія. Бо Літургія означає спільне привселюдне діло. Вона є Божественною саме через те, що в той момент моляться не тільки люди, це не тільки людське діло. Божественна Літургія є служінням, ділом самого Господа нашого Ісуса Христа».

За його словами, під час Божественної Літургії Господь Бог наш Ісус Христос уприсутнює своє діло спасіння, а ми дякуємо Йому за все те, що сталося задля нашого спасіння. Він уприсутнює це спасительне діло, щоб ми стали його причасниками, щоб прилучилися до рятівної дії нашого Спасителя, щоб начебто присвоїли плоди цієї хресної жертви, яку Ісус Христос робить нам доступною під час своєї Божественної Літургії.

«Ми сьогодні особливо хочемо творити євхаристійну спільноту молільників. Бо в часи війни дуже важливо відчути, що спасительна десниця нашого Господа і Спаса Ісуса Христа є з нами», – сказав духовний лідер.

«Тому, коли ви потребуєте найсильнішої молитви, яку Бог дарував людині, – спішіть на Божественну Літургію. Подавайте намірення, щоб за вас, ваших рідних і близьких священик міг принести цю євхаристійну безкровну жертву», – додав він.

Предстоятель закликав згадати в молитві наших братів і сестер, які перебувають на окупованих територіях.

«Ми бачимо, як після вигнання російських військ відкриваються жахливі військові злочини. Усі вже знають про Бучу, Бородянку, Ірпінь… Однак такими ранами, такими братськими могилами вкрита вся українська земля, на якій побувала нога окупанта», – зауважив він.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні