УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ пояснив, яка основна місія Церкви в час війни

26.05.2022 12:43
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Попри добре розвинене соціальне служіння, зокрема у час війни, Церква покликана відкрити людині не так глибокі кишені чи комори, як небеса. Місія Церкви – відкрити доступ до спілкування із самим Богом, дати людині надію. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ в ефірі «5 каналу».

Блаженніший Святослав пригадав свій останній візит до мера Києва Віталія Кличка, що відбувся в критичний момент облоги Києва росіянами. Пан Кличко тоді зауважив, що «в цей час кияни більше, ніж хліба і одягу, потребують Божого слова», яке б дало надію.

«Думаю, що в такому спонтанному проханні є дуже глибокий зміст. Різні Церкви займаються соціальним служінням. Ми допомагаємо потребуючим, тим, хто є в біді, захищаємо скривджених. Але попри це, найглибшою своєю місією ми відчуваємо можливість відкрити людині небеса, доступ до Бога, а відтак подарувати надію», – пояснив Глава УГКЦ.

Саме це, за словами Блаженнішого Святослава, прагне виконати Церква у складні часи сьогодення. «Очевидно, що наша любов є діяльною. Наша проповідь має бути підтверджена конкретними вчинками, свідченням нашого життя як християн. Тоді наша місія є вірогідною», – додав він.

Предстоятель наголосив, що Церква свідчить про те, що Христос воскрес, і це первинна вістка християн, з якою вони розійшлися по всьому світу. «Ми віримо в те, що смерть вже переможена. Христос переміг смерть, гріх і все те, що нас сьогодні продовжує вбивати. У Ньому є запевнення нашої перемоги і та сила, якої ми потребуємо, щоб боротися зі злом сьогодні», – сказав Отець і Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні