УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ у 73-й день війни: «Нагодувати голодного стає одним із найважливіших гуманітарних викликів війни»

07.05.2022 12:10
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Голод стає одним з інструментів війни, який ворог застосовує зокрема проти мирного населення. Таке спостереження висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 73-й день війни росії проти України.

Предстоятель відзначив, що незважаючи на цей величезний тиск, на війну високої інтенсивності, на втому, яка виникає від такого довгого протистояння, від великих ран і жертв, зокрема серед цивільного населення, Україна стоїть, Україна бореться. І рішучість захищати Батьківщину з кожним днем тільки збільшується.

Блаженніший Святослав зауважив, що хоча вдається евакуювати певну кількість, зокрема цивільних людей, але трагедія Маріуполя продовжує розгортатися на очах усього світу.

Цього дня Глава Церкви роздумував над питанням, яке дуже часто ставлять священникам миряни впродовж останніх двох місяців.

«Християнська традиція досвіду духовної боротьби каже, що сили для протистояння злу додають нам, хоч це й дивно, добрі діла. Злі вчинки, гріхи нищать людину, руйнують її духовно, морально, навіть психологічно. А добрі діла будують людину, ба більше, лікують рани. Добрі вчинки людини необхідні для духовної гігієни», – вважає духовний лідер.

Блаженніший Святослав сказав, що Катехизм нашої Церкви називає сім діл милосердя для душі і сім діл милосердя для тіла ближнього.

«Почнімо сьогодні із першого діла милосердя для тіла ближнього. Це діло всім нам добре відоме – голодного нагодувати. Ми бачимо, що війна спричиняє голод різної інтенсивності в різних частинах України», – зазначає Глава Церкви.

За його словами, помогти нашому ближньому знайти кусок хліба означає допомогти людині не тільки прожити день, а й зрозуміти, що Бог про неї дбає.

Предстоятель подякував усьому світові, який сьогодні збирає гуманітарну допомогу Україні. На тих пачках, які приходять до України з різних частин світу, можна прочитати слова підтримки та радості, що те добре діло нагодувати ближнього взагалі вони можуть робити.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні