УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Ярослав Приріз до Глави УГКЦ на похороні матері: «Сьогодні дякуємо Богові за ту, яка передавала Вам камертон богоспілкування»

13.04.2021 19:34
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Сьогодні в цілому світі розноситься спогад про той акорд музики, про той камертон, який вона Вам передавала як синові – камертон богоспілкування… Тому ми сьогодні дякуємо Богові за те, що подарував вам і нам нашу матір. Такими словами владика Ярослав Приріз в імені Синоду Єпископів УГКЦ звернувся до Блаженнішого Святослава на похороні матері.

Владика Ярослав Приріз від імені Священного Синоду Єпископів УГКЦ, багатотисячного духовенства і монашества, багатомільйонного люду на всіх континентах висловив Блаженнішому Святославу, його батьку Юрію, братові о. Всеволоду та всій родині глибоке співчуття з приводу переставлення мами.

«Божественний Спаситель на Голготі поділився зі Своїми учнями, Своїми братами у вірі, Своєю матір’ю. З того моменту в дарі священства кожна мати Христового священника є нашою матір’ю. Тому дозвольте сьогодні її назвати також і нашою матір’ю», – сказав єпископ.

Він пригадав слова євангелиста Луки про те, як після того, коли Господь навчив Своїх учнів молитися Господньою молитвою та благовістив їм діла спасіння, якась жінка з-поміж народу підняла голос свій і сказала: «Блаженне лоно, що Тебе носило, і груди, що тебе кормили» (Лк. 11, 27).

«Протягом цих 10 років вашого предстоятельства нашої Святої Церкви Ви як благовісник істини й миру відвідали майже кожен континент, де б’ється серце віруючих нашої Церкви. І в ці скорботні дні листовно, особисто, через засоби масової комунікації цей люд каже до вашої переставленої в Бозі мами, слуги Божої Віри, – блаженне лоно, що носило Вас», – зауважив архиєрей.

За словами владики Ярослава, домашня родинна церква Блаженнішого Святослава в часи катакомб берегла його, як мати Мойсея, від фараонової отрути.

«Сьогодні в цілому світі розноситься спогад про той акорд музики, про той камертон, який вона вам передавала як синові – камертон богоспілкування. Ту симфонію, якою Господь на вашій душі, немов на арфі, вигравав Свою присутність. Вона вам передавала тональність спадщини – духовної і національної… Вона вам це передавала як рідна мати, а Господь на цій невинній душі писав Свій образ і вдосконалював Свою подобу. Тому ми сьогодні дякуємо Богові за те, що подарував вам і нам нашу матір», – зазначив єпарх Самбірсько-Дрогобицький, наголосивши, що п. Віра Шевчук виховала двох синів, які посвятили себе Церкві, і один із них став її Главою, Патріархом, наступником великих синів та мужів нашої Церкви.

«Ми сьогодні дякуємо Тобі, Боже, за нашу маму. Сьогодні ми в часі готування до Пасхи. Але сподобив Ти її, Господи, святкувати цю Пасху у вічності. Уведи її через поріг вічності у Свою світлицю, щоби вона святкувала Твою святу Пасху на віки віків. Вічна їй пам’ять!», – додав на завершення владика Ярослав.

Читайте також: «У Стрию похоронили п. Віру Шевчук, маму Глави УГКЦ»

Пригадуємо, що сьогодні у Стрию похоронили п. Віру Шевчук, маму Блаженнішого Святослава, яка відійшла у вічність 12 квітня 2021 року на 74 році життя після тяжкої хвороби.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні