УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав у відеокатехизах покроково пояснює зміст «Символу віри»

21.01.2021 16:44
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Нова серія катехиз Отця і Глави УГКЦ в рамках проєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» присвячена поясненню змісту Нікейсько-Царгородського «Символу віри», відомого також як молитва «Вірую». Відеокатехизи Глави Церкви виходять в ефір щосуботи о 21:00 на каналах «Живого телебачення» у ютубі та фейсбуку.

Як відомо, «Символ віри» складається із дванадцяти членів, кожному з яких Глава УГКЦ присвячує окремий випуск. Так, у двох останніх катехизах він пояснив перших два: про віру Церкви в Бога Отця та віру в божество Ісуса Христа.

«Прихильники Арія називали Сина Божого простим створінням. Вони заперечували, що Він споконвічно, співбезначально існував з Отцем ще перед початком створення світу. Тому тут ми чуємо такі слова: "Бога істинного від Бога істинного, родженого і несотвореного, єдиносущного з Отцем". Отже, святі отці підкреслили, що Син Божий не є створінням. Не було якогось моменту, коли б Він не існував. Як понадчасово Отець є Отцем, так і понадчасово Син є Сином. Він є роджений, але не створений», – зазначив Предстоятель в останній відеокатехизі.

У новому випуску, який вийде в ефір у найближчу суботу, Блаженніший роздумуватиме над третім реченням молитви «Вірую» – про воплочення Сина Божого і прийняття Ним людської природи.

Запрошуємо в захопливу духовну мандрівку нікейсько-царгородським «Символом віри» разом з Отцем і Главою нашої Церкви Блаженнішим Святославом! Приєднуйтеся щосуботи о 21:00 на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці «Живого телебачення»!

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні