УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Патріаршому соборі з нагоди 150-ї річниці відходу до вічності о. Михайла Вербицького прозвучала його «Літургія»

07.12.2020 16:21
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Сьогодні, 7 грудня, минає 150 років з дня відходу до вічності о. Михайла Вербицького, великого сина Української Греко-Католицької Церкви і творця музики Державного гімну України «Ще не вмерла Україна». З цієї нагоди в неділю, 6 грудня, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового камерний хор «Сонорес» виконав «Літургію» авторства цього композитора.

«Сьогоднішня Літургія була особливою, тому що ми з вами чули безсмертні твори – "Літургію" о. Михайла Вербицького», – зазначив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, наприкінці недільного Богослужіння.

Привітавши творчий колектив у головному храмі УГКЦ, Предстоятель подякував їм за виконання безсмертних творів греко-католицького священника. «Дуже дякую за справді глибоку молитву, за те, що ви могли передати через ваше мистецтво, ваш спів духовні моменти досвіду вічного і красивого Бога, який у своїй музиці нам передав і залишив о. Михайло Вербицький», – сказав він.

Глава Церкви також побажав хористам, щоб Господь Бог дарував їм ще багато років плідної праці, творчих успіхів, глибокої молитви, глибокого відчуття прекрасного.

Департамент інформації УГКЦ,
Фото: Олександр Савранський

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні