УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Фестиваль «Вітер На-Дії» цього року стане світовим

11.09.2020 11:26
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
У неділю, 13 вересня, відбудеться фестиваль «Вітер На-Дії» - один із наймасштабніших християнських молодіжних заходів УГКЦ, який проводиться кожного вересня з 2013 року. Цього року фестиваль буде особливим: зважаючи на карантин, вся програма транслюватиметься онлайн, проте будуть і зустрічі наживо. Про «Вітер На-Дії»-2020, його особливості і «родзинки» у «Добрій розмові» з Тарасом Бабенчуком розповіли співорганізатори фестивалю Іра Косар і Юра Вовк.

«Вагань було багато, але бажання, щоб ті 10 тисяч відвідувачів, які були на нашому фестивалі в минулі роки, мали цей фестиваль і цьогоріч, взяло верх – і фестиваль відбудеться, – каже Юра. – Поєднання офлайн і онлайн-форматів у цих умовах, на нашу думку, – ідеальне: можливість долучитися буде максимальною і, водночас, все відбуватиметься  безпечно…»

Надзвичайні умови і виклики спонукають до особливих відповідей. Тож цьогорічний фестиваль буде, фактично, світовим: понад 70 локацій по всьому світу, окрім України, будуть включення з Європи, Канади й  Америки. «Ми хотіли б, щоб було відчуття, що ми, як Церква, –  разом, що у нас немає кордонів і обмежень, –  кажуть організатори. – Цим фестом ми хочемо сказати: так, зараз складно, але потрібно дивитися вперед і бачити світло в кінці тунелю. Тому наше мотто цього року – «Час можливостей», час змінити щось у своєму житті».  

«Так, ви не зможете прийти на територію УКУ, де зазвичай відбувався фестиваль, але зможете дивитися його у своїй спільноті, парафії, влаштувати свій майданчик чи програму, як це робитимуть багато священників та організацій, – каже Іра. –  Цього року фестиваль буде дійсно масштабним, оскільки нас будуть слухати і дивитися друзі за межами України – буде багато включень, уже зголосилися Рим, Чикаго, Лондон, Париж, Ліон, багато локацій в Італії, кілька міст у Нідерландах… Добре, що можеш перебувати у Києві чи на Дземброні, й однаково бути на цьому фестивалі – головне, щоб в горах був Інтернет».

Цього року, як і зазвичай, програма буде наповненою, буде багато всього, і доведеться обирати якийсь із онлайн-майданчиків, а інше дивитися в записі. Паралельно в один і той же час працюватиме 3-4 локації – це будуть дискусійні інтелектуальний і духовний майданчики, музичні сцени, будуть включення з різних локацій. Програма – на фб-сторінці фестивалю https://www.facebook.com/viternadii/. Там же можна зареєструватися як учасник, а також долучитися до фінансової підтримки заходу.

«Вітер На-Дії» транслюватиметься на ютуб-каналі фестивалю https://bit.ly/336DWum та каналах медіапартнерів – «Живе ТБ» та радіо «Воскресіння». Духовний та інтелектуальний майданчики транслюватимуться на спеціальному сайті, доступ до якого можна отримати, зареєструвавшись за посиланням https://bit.ly/2WII94J.

Фестиваль розпочнеться об 11:00 з Божественної Літургії з Патріаршого собору в Києві.

Одна із центральних подій фесту – зустріч молоді з Блаженнішим Святославом: Глава УГКЦ відповідатиме за запитання, які ставитимуть у прямому ефірі. Цей ефір розпочнеться о 18:00.

«Ця зустріч – щось унікальне, тому що молодь зі всього світу матиме можливість поспілкуватися з Главою і отцем УГКЦ. Це буде прямий ефір, справді живий діалог, без додаткових «штучок», –  каже Іра. – Питання могли написати всі охочі, рендомним способом було обрано десять із них, і автори зможуть поставити їх у прямому включенні…»

На духовному майданчику https://www.facebook.com/viternadii/photos/pcb.3123662197860133/3123647224528297/?type=3&theater цього року будуть:

владика Степан Сус із темою «10 заповідей сучасного Мойсея»;

Володимир Чупрін – «Бог, що живе у двох півкулях мозку».

На дискусійному інтелектуальному майданчику обговорюватимуть теми сімейних цінностей, майбутнього молоді, сприйняття кризи як можливості для розвитку. Один із спікерів – засновник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко, із темою «1000 причин, щоб обрати Україну».  Подробиці – тут https://www.facebook.com/viternadii/photos/pcb.3123662197860133/3123647237861629/?type=3&theater

Музична частина фестивалю – як завжди велика, працюватимуть денна і вечірня сцени. Початково фестиваль задумувався як фестиваль християнської музики, на якому звучатиме молитва. Цього року працюватиме три музичні локації – у Львові, Києві та Дрогобичі. Спеціальний зірковий гість фестивалю – група С.К.А.Й.

На завершення фестивалю звучатиме спільна молитва молоді зі всього світу. Ведучими цієї молитви будуть група християнської музики з Івано-Франківська «Кана» – один із натхненників і постійних учасників «Вітру На-Дії», та Падре Серж – священник-блогер з Тернополя отець Сергій Гончаров.

«Це буде найкраще завершення: ми розпочинаємо день з Божественної Літургії і в кінці дякуємо Богу за все, –  кажуть організатори. – Цю молитву можна буде не лише слухати і дивитися – будуть опубліковані тексти, і її можна буде провести і у своїй локації, у своєму храмі, спільно з усіма».

Сторінка фестивалю «Вітер На-Дії» - тут: https://www.facebook.com/viternadii/

reradio.com.ua


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні