УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

VIII Всеукраїнську прощу медиків до Крехова провели у форматі онлайн

14.06.2020 07:28
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я 13 червня 2020 року провела VIIІ Всеукраїнську прощу медичних працівників до Крехова під гаслом: «Моє милосердя змінює світ».

Через карантинні обмеження прощу провели у форматі онлайн. Проте фізично взяли участь голови єпархіальних комісій душпастирства охорони здоров’я, медичні капелани та представники медичних працівників.

Архиєрейську Літургію очолив владика Степан Сус, куріальний єпископ Києво-Галицького Верховного Архиєпископа УГКЦ.

«Дорогі медичні працівники, а також усі, хто з нами молиться, зокрема дорогі капелани, ваше покликання є особливим: бути руками Бога у цьому світі. Ви покликані бути руками Божого милосердя і доброти», - наголосив у своєму зверненні до медиків архиєрей.

«Наше служіння пов’язане з великою любов’ю і жертвою. Бо ті, що люблять, також жертвують, і вони потребують підтримки. Нехай Господь завжди береже нас у своїй ласці і благодаті, щоб ми ніколи не опускали рук, щоб ми ніколи не втомлювалися, а відчували те, що цей хірург під час операції: Бог є зі мною, Він веде моїми руками, щоб я робив добро і зціляв людей у цьому світі”, - побажав владика Степан.

Після закінчення Святої Літургії до медичних працівників з вітальним словом звернулася голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карватська:

«Від імені Патріаршої комісії у справах охорони здоров’я щиросердечно вітаю вас на цій восьмій Всеукраїнській прощі медичних працівників. Цього року, у час великих і важких обставин війни, політичної непевності, економічної кризи та тривалої пандемії, милосердний Господь зібрав нас безпосередньо і через посередництво інтернет-трансляції перед Верхратською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці в старовинному монастирі отців василіан у Крехові», - зауважила сестра Севастіяна.

«З нагоди цієї прощі з усього серця всім медичним працівникам, – лікарям, фармацевтам, молодшому персоналу, працівникам медичних установ, а оскільки цей рік – рік медичної сестри, то особливо всім фахівцям цієї професії, жінкам і чоловікам, – бажаємо насамперед рясного Божого благословення за молитвами Пресвятої Богородиці і святих та міцного здоров’я, добробуту, сімейного щастя. Запевняємо про постійну молитву за вас і окремо бажаємо поваги і розуміння з боку керівництва, пацієнтів і суспільства, щоб ваша праця була адекватно оцінювана та відповідно оплачувана та ви отримували від своєї праці задоволення і духовну радість», - побажала голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Далі від  імені мера Львова представник Львівської міської ради пан Василь Дорош вручив відзнаки міського голови особам, які доклали багато зусиль до боротьби з коронавірусом. Зокрема, голову Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я сестру Севастіяну Карватську відзначили нагородою «Почесний знак Святого Юрія». Подякою міського голови Львова нагородили також пані Мирославу Полець, секретаря-референта голови Комісії.

Медичним працівникам вручили подяки від Блаженнішого Святослава Отця і Глави УГКЦ.

Захід транслювався на Ютуб-каналі «Живого телебачення».

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні