УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ розділив Святу вечерю з людьми похилого віку

06.01.2020 19:50
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Навечір'я Різдва Христового, 6 січня 2020 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового розділив Святу вечерю із людьми похилого віку.
Зображення 1 / 38 Користуйтеся клавішами для перегляду

На вечерю зібралося понад 140 людей похилого віку із Києва, Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей. Серед присутніх – старенькі самотні, вимушено переселені особи, люди з інвалідністю.

Свята вечеря розпочалася зі спільної молитви та привітального слова Блаженнішого Святослава, який висловив велику радість, що в Навечір'я Різдва має можливість бути разом із людьми похилого віку.

«Мені сьогодні випала особлива честь – привілей вітати усіх вас тут, у нашому Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, щоби ми разом могли сісти за святкову Святу різдвяну вечерю», – сказав Блаженніший Святослав до гостей.

Він пригадав, що в Євангелії нам оповідають, як народився Христос, то мудреці зі Сходу прийшли і принесли нашому Спасителів свої скарби: ладан, миро і золото. «Сьогодні наша Київська архиєпархія тут, у соборі, приносить до вертепу Христа золото. Бо тим золотом є не якийсь там метал дорогоцінний. Тим золотом є наші люди золотого віку. Це найбільший скарб, який ми маємо, яким ми тішимося, і сьогодні особливо хочемо вас принести в дар нашому новонародженому Спасителеві», – відзначив Предстоятель.

«І ми разом з вами на всю Україну і на весь український світ із серця нашої Церкви сповіщаємо дуже гарну вістку: Христос народився! Славімо Його!» – додав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ також розділив з присутніми різдвяну просфору, підійшовши до кожного з благословенням та побажанням радісних Різдвяних свят.

Вечеря була організована БФ «Карітас-Київ» за підтримки благодійного фонду «Андріїв гріш», спільно із спільнотами Київської архиєпархії та волонтерами.

 

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні