УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Львові презентували книжку Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти» одразу чотирма мовами та його першу біографію

21.09.2019 19:07
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
У суботу, 21 вересня 2019 року, під час 26-го BookForum відбулася презентація другого (доповненого) видання книжки Блаженнішого Любомира Гузара «Про гріхи і чесноти», яку видали одразу чотирма мовами: українською, англійською, французькою та російською. Також презентували першу біографію кардинала з серії «Видатні українці». У презентації взяв участь Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ. Видали книги у видавництві «Фоліо».
Зображення 1 / 25 Користуйтеся клавішами для перегляду

«Коли ми почали працювати над цієї книжкою, то самі до кінця не розуміли, що з цього вийде. Цікаво, що десь після другої чи третьої зустрічі Блаженніший Любомир мені сказав: "Ви знаєте, я почав ще уважніше прислухатися себе і до людей, тобто як ми поводимося"», — розповіла упорядниця книги «Про гріхи і чесноти» Оксана Климончук.

Читайте також: У Львові презентували книгу Блаженнішого Любомира «Про гріхи і чесноти»

Вона зазначила, що Блаженніший Любомир завжди вмів пошанувати, прийняти та уважити кожну людину, яка до нього приходили з якимось питанням.

«Перша офіційна біографія Блаженнішого Любомира написана на основі спілкування з його родичами, а також з людьми, які були близькі з ним, тобто служили, працювали чи навіть жили з ним під одним дахом», — зауважила Оксана Климончук.

Окрім цього, авторка біографії духовного лідера греко-католиків додала, що робота над книжкою тривала півроку. Для неї було особистим відкриттям, що в його родині було чимало священників, а родичі передавали любов до України з покоління в покоління.

«Блаженніший Любомир був кобзарем нашого часу. Він, фактично, залишив нам підвалини нової цивілізації — цивілізації Любомира — любові та миру. І я цілком погоджуюся, що ми ще вповні не усвідомили всіх перспектив, які він намалював перед українцями третього тисячоліття», — наголосив Блаженніший Святослав, а також висловив слова вдячності усім тим, хто пам’ятає його видатного попередника.

На його думку, книга «Про гріхи і чесноти» допоможе краще усвідомити велич постаті видатного українця і кардинала. Адже Блаженніший Любомир говорив, що подолати гріхи та вади можна лише тоді, коли людина розвиває у собі чесноти та добро. Саме тому Предстоятель порекомендував читати цю книгу щодня та роздумувати над нею. Він переконаний, що видання буде надзвичайно корисним насамперед для дітей, адже «вони —  наше майбутнє».

Читайте також: Намалюй ілюстрацію до книжки Блаженнішого Любомира

«Ми всі любили його слухати. Тож я хочу подякувати Оксані Климончук, яка була з ним в різних обставинах життя, бо це та людина, яка ще й почула Блаженнішого Любомира», — підкреслив Глава УГКЦ.

Варто зауважити, що редактора Володимира Ільченка найбільше вразили думки кардинала щодо мудрості, простоти, скромності та смирення. А видавець Олександр Красовицький підкреслив, що книжку «Про гріхи та чесноти» також можна буде побачити на українському стенді на Франкфуртському книжковому ярмарку в жовтні. Відтепер читачі мають нагоду прочитати книжку не лише чотирма мовами, а й у великому форматі, до якої увійшло значно більше дитячих ілюстрацій.

Фото: Роман Малко

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні