УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Віра вашої Церкви є великим даром від Бога», - кардинал Сандрі у соборі Святої Софії в Римі

01.09.2019 15:38
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
1 вересня у прокатедральному соборі Святої Софії в Римі відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яка увінчала ювілейні святкування 50-річчя собору та розпочала роботу Синоду Єпископів УГКЦ.

Очолив Літургію Блаженніший Патріарх Святослав, із ним співслужили  єпископи УГКЦ з усього світу. Після богослужіння зі словом до вірних звернувся кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков.

Вказуючи на історичний шлях УГКЦ, кардинал Сандрі зазначив: «Ваша історія вчить нас, що Господь є повелителем історії: Він дає хліб голодним. І ми бачимо це у трагедії Голодомору; Він веде свій народ через служіння душпастирів. Тут, у Римі, ми зустрічаємося з історією багатьох понтифіків, але особливо з особою папи Івана Павла ІІ, який здійснив паломництво до вашої землі і беатифікував ваших новомучеників. Тут ваші єпископи зустрінуться з Папою Франциском, який здійснив паломництво до цього собору і забажав створити в Італії Апостольський екзархат для ваших вірних».

Префект конгрегації також згадав митрополита Андрея Шептицького, який 90 років тому розпочав у Римі Зустрічі греко-католицьких єпископів, а також кардинала Йосифа Сліпого, «який розпочав будівництво цього собору з переконанням: якщо в Україні Церква змушена жити в умовах переслідування, то її воскресіння має відбутися біля гробу св. Апостола Петра».

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні