УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до Дня Незалежності: «Давайте сьогодні подякуємо нашим військовим, нашим ангелам-хранителям України»

23.08.2019 17:34
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Поминання осіб, які віддали за Україну своє життя, повинно бути невід'ємною частиною святкування Дня Незалежності. Важливо огорнути увагою в цей день і тих, хто поранений, хто терпить фізичні страждання за Україну.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю «Живому ТБ» напередодні Дня Незалежності.

«Я би не хотів, – сказав Предстоятель, – вступати в дискусію потрібен парад чи ні, але нам потрібно поважати своє військо. Ті хлопці й дівчата, які своїми грудьми захищають нашу незалежність, наш мир і спокій всередині країни, повинні відчути, що народ їх поважає. А ми повинні відчути, що ми все-таки можемо розраховувати на наших захисників, що сьогодні потуга українського війська зростає».

За його словами, військо – неодмінний атрибут незалежної держави, як і герб, прапор чи українська національна монета.

«Давайте сьогодні разом подякуємо нашим військовим, нашим ангелам-хранителям України, які сьогодні віддають найдорожче – своє життя, за те, що вони захищають сьогодні державний суверенітет, за те, що стоять на сторожі сучасної вільної Української держави», – закликав Блаженніший Святослав.

«Вкотре Україна народжується в болях… Думаю, сьогодні дуже важливо нам усім це усвідомити і бути співпричетними як до болю, так і до радостей, як до захисту української державності, так і до її утвердження. Думаю, сьогодні кожен має зрозуміти: доля нашої держави – моя особиста відповідальність і я не можу втекти від неї, не маю права це зробити. Тому що такого типу втеча від дійсності, втеча від захисту своєї держави, втеча від її утвердження – це буде ніщо інше, як своєрідне дезертирство», – вважає Глава УГКЦ.

Духовний провідник українців висловив сподівання, що добрий приклад геройського захисту послужить прикладом для наслідування кожного на своєму місці.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні