УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Основне завдання священника сьогодні – бути особистим прикладом довіри до Бога», – о. Тарас Михальчук про роль священника на війні

25.03.2022 12:51
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
В Україні продовжується жахлива та жорстока війна. Не зважаючи на страх і залякування, які ворог використовує у своїй боротьбі супроти усього українського народу, кожен українець шукає своє місце на цій війні та намагається допомагати ближнім. Не винятком є Церква та духовенство. Однак духовне служіння має певні свої особливості в період війни.

У програмі «Відкрита Церква» на «Живому телебаченні» відбулася розмова про роль священника на війні. У студії з о. Тарасом Жеплінським поспілкувався настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла у Львові о. Тарас Михальчук. Він, зокрема, розповів глядачам, як серед сліз та розпачу війни знайти надію.

«Тема війни, на жаль, не є новою, – каже військовий капелан. – В історії людства війни велися дуже часто. Бачимо це навіть коли читаємо Святе Письмо, зокрема Псалми. У цей час їх ми відкриваємо по-новому. Я б радив прочитати 17-й псалом. Йдеться про те, як Бог стає на бік тих, хто захищає свою землю. Все тому, що ми боремося за правду. За нами правда і Господь. Я знаю одне: ці 29 днів, які ми вже прожили, – це 29 днів абсолютних перемог. Це перемоги попри те, що є стільки сліз і болю, втрат і смертей маленьких дітей. Але якщо говорити про те, як ворог хотів це все закрутити, то це, безумовно, 29 днів перемог».

Священник додає, що ми всі, безумовно, просимо світ дати нам «купол» над небом, зупинити ракетні удари. Але для нас, вважає отець Тарас Михальчук, дуже приємно отримувати звістки від наших захисників, які кажуть: «Отче, купол там над нами є! Це те, що ви всі за нас молитеся. Ми не можемо пояснити, що відбувається! Ми чотири доби не спали, але маємо багато сил. Це не пояснюється!». Так кажуть у розмовах наші військові, зазначає настоятель гарнізонного храму, і тому сьогодні хочу сказати, що справді Господь дуже сильно підтримує тих, хто бореться за правду і є з ними повсякчас.

Отець Тарас Михальчук звернувся до всіх українців, які сьогодні разом крокують до перемоги.

«Дорогі в Христі брати і сестри в Україні та всьому світі! Сьогодні дуже дякуємо за те, що ви є всі з нашими захисниками України. Ви справді активно допомагаєте, переживаєте і ночами не спите. Все для того, щоб чимось допомогти. Не втомлюйтеся, не опускайте рук! Перемога за нами. Господь з нами. Захисники України – найкращі. І це без перебільшення».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні