УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Папа Франциск: «Не переставаймо щодня молитися за мир в Україні»

08.05.2022 16:44
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Під час зустрічі з паломниками, що відбулася в день, коли підноситься особлива благальна молитва до Пресвятої Богородиці, яка вшановується у Помпеях, Папа Франциск ввірив Пречистій Діві страждання і сльози українського народу.

Недільна молитва до Пресвятої Богородиці з Папою Франциском, що відбулася на площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 8 травня 2022 року, збіглася із днем традиційної благальної молитви до Богородиці в Помпеях, санктуарії поблизу Неаполя на півдні Італії, натхнеником якої був блаженний Бартоло Лонґо. Після проказування молитви «Царице Неба» разом з прочанами Святіший Отець скерував свою думку до цього санктуарію, піднісши молитву за мир.

«Саме в цю годину, – сказав він, – численні вірні гуртуються навколо шанованого образу Пресвятої Марії в санктуарії в Помпеях, щоб піднести благальну молитву, що зродилася із серця блаженного Бартоло Лонґо. Духовно стаючи навколішки перед Пречистою Дівою, ввіряю Їй палке прагнення миру багатьох народів, які в різних частинах світу страждають від безумного лиха війни. Пресвятій Діві особливо представляю страждання та сльози українського народу. Перед обличчям божевілля війни і надалі прошу вас кожного дня молімося Розарій за мир. І молімося за політичних лідерів країн, щоб вони не втрачали «чуття людей», які хочуть миру й добре знають, що зброя ніколи його не приносить».

Вітаючи різні групи прочан, які зібралися на площі Святого Петра, Святіший Отець скерував окремі вітання біженцям з України: «Особливі вітання групі українських біженців і родинам, які їх приймають у Маккіях поблизу Перуджі».

Джерело: VaticanNews

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні