УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ відслужив Літургію в м. Апостолес та висвятив нового священика

26.03.2017 20:41
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
25 березня, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, відслужив Божественну Літургію в храмі Пресвятої Трійці міста Апостолес, провінція Місіонес. Під час цієї святкової Літургії Блаженніший Святослав уділив ієрейське рукоположення диякону Марсело Кликайлу, новому священику єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.
Зображення 1 / 10 Користуйтеся клавішами для перегляду

Співслужили з Главою УГКЦ: владика Даниїл (Козлінський), Єпарх єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині; владика Марсело Марторел, єпископ дієцезії Пуерто Ігуасу, Місіонес; парох згаданої парафії о. Гіжермо Андрухович, ЧСВВ; та велике число священиків візантійського й латинського обрядів. На Літургії були: мер міста Апостолес Маріо Рамон Вялий, сестри василіанки, сестри служебниці та багато вірних з Апостолес і з інших парафій Місіонес.

У своїй проповіді Блаженніший Святослав зазначив: “Сьогодні об’являється вічне таїнство Бога! Тут, у цій парафії Пресвятої Тройці, першій українській парафії на аргентинській землі, ми чуємо вічний голос Божий: сьогодні зустрічаються божественне і людське “так”. Господь від первородного гріха шукав людину, яка могла б сказати “так” Богові. Отець Небесний готує людське тіло для свого Сина, щоб Слово стало тілом і перебувало поміж нами. Господь приймає тіло, входить у людське життя, розділяє з нами наше земне життя. Господь Бог говорить “так” кожному з нас, нашому спасінню, нашому щастю і вічному життю”.

“Ми сьогодні є свідками, як Боже провидіння щодо нашого спасіння об’явиться поміж нами через конкретну особу – сьогодні Господь нам дарує нового священика. Святі Отці Церкви нас навчають, кажучи, що таїнство Богородиці об’являє для нас таїнство Церкви. Сьогодні Господь каже нам: радуйся, українська церкво в Аргентині, радуйся, спільното, повна ласки, бо Господь є з тобою”, - наголосив проповідник.

Вітаючи новопоставленого ієрея Марсело, архиєрей сказав: “Сьогодні Господь тебе зробив учасником свого вічного священства. Зумій реалізувати дари Святого Духа, які ти отримав сьогодні у Таїнстві Священства. Хай цей день буде для тебе Євангелієм, Доброю Новиною, що Господь є і завжди буде з тобою”.

Після Божественної Літургії відбувся святковий обід з нагоди ієрейського рукоположення нового священика для єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Прес-служба єпархії Покрова Пресвятої Богородиці

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні