УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Києві стартувала програма «Європейські цінності в публічній сфері: від принципів до втілення»

17.10.2016 12:12
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
15 жовтня 2016 року в м. Києві у приміщенні Hub 4.0 стартувала сертифікатна програма християнського суспільного вчення «Європейські цінності в публічній сфері: від принципів до втілення», яку започаткувала Українська соціальна академія Комісії УГКЦ «Справедливість і мир». Це вже другий набір на сертифікатну програму в Києві. Цього року її учасниками стали шістдесят осіб різних конфесій.

Як зазначив керівник сертифікатної програми, Надзвичайний і Повноважний посол України проф. Олександр Цвєтков, «причиною створення такого курсу було бажання людей глибше вивчати християнське суспільне вчення, виховати в громадян європейські цінності, такі як солідарність, служіння спільному благу та субсидіарна взаємодопомога, що повинно також посприяти й ефективній трансформації України в соціальну, правову й демократичну державу та її інтеграції в європейське співтовариство. Нам треба значно більшу кількість службовців, державних лідерів, які мають європейську візію, цінності, володіють сучасними інструментами управління і навичками».

У ході першого семінару слухачі ознайомилися із роллю цінностей у житті людини та українського суспільства, важливістю і потребами європейських цінностей для українців, а також історичними аспектами формування європейських цінностей. Окрім цього, слухачам було представлено діяльність Національного форуму «Трансформація України», метою якого є сприяння координації зусиль громадянського суспільства, влади, опозиції та ключових міжнародних інституцій в розробці та реалізації євроінтеграційної моделі розвитку України.

Експертами семінару виступили: Ганна Гопко, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах, Наталія Гнидюк, директор Урядового офісу з питань євроінтеграції 2014-2016, Андрій Васькович, президент Міжнародного благодійного фонду «Карітас України», Олена Трегуб, директор Департаменту координації міжнародної допомоги та співпраці з МФО Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Михайло Харій, координатор Національного форуму «Трансформація України», Леонід Козаченко, Народний депутат України, голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Євген Уткін, засновник і президент компанії KM Core.

Сертифікатна програма матиме модульний формат. Від жовтня 2016 р. до травня 2017 р. відбудеться 20 одноденних суботніх семінарів, на закінчення яких учасники повинні написати письмові праці на задані теми.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні