УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ узяв участь у прийнятті присяги курсантів і подарував духовний прапор Академії імені Петра Сагайдачного

03.09.2016 15:39
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 3 вересня взяв участь у прийнятті присяги курсантів у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.
Зображення 1 / 8 Користуйтеся клавішами для перегляду

Перед початком присяги Глава Церкви разом із духовенством та військовими помолився біля стели пам’яті випускникам Академії, які загинули, захищаючи Україну.

У своєму слові Предстоятель відзначив, що момент військової присяги є особливою миттю в житті військовослужбовця, тому що визначає все подальше життя захисника Вітчизни. «Для того, – вважає він, – аби можна було виконати все те, на що сьогодні присягали наші дівчата і хлопці тут, перед нашими очима, часом потрібно докласти дуже багато особистих зусиль. Слова присяги легко виконати, але бути вірними цій присязі все своє життя – не легко».

Блаженніший Святослав привітав усіх тих, хто сьогодні зробив свій життєвий вибір, хто мав мужність скласти присягу, щоб бути захисником Вітчизни в цей, можливо, один із найтяжчих періодів історії країни.

Водночас Глава Церкви пообіцяв курсантам, що «зокрема ми, представники Української Церкви, були, є і будемо разом з вами». «Знаємо, – додав архиєрей, – що кожен п'ятий із вас пройшов непрості хвилини свого життя в зоні АТО. Слова про любов до Батьківщини, про патріотизм для вас не є просто якимись гарними фразами, тому що ви окропили українську землю власною кров'ю. І наша Українська Церква тоді була з вами, як була з вашими батьками і дідами впродовж усіх моментів національно-визвольних змагань нашого народу. Ваша Церква і надалі буде поруч із вами».

«Сьогодні наші священики у Сибіру, Казахстані, Європі, Австралії, Америці, Канаді, Бразилії невпинно моляться за вас, аби допомогти вам виконати військову присягу, яку ви сьогодні склали. Ми обіцяємо бути разом з вами», – дав слово Блаженніший Святослав.

Насамкінець Глава УГКЦ зробив Академії духовний подарунок. "Ми всі знаємо, що для військовослужбовця означає бойовий прапор. Знаємо, яку роль він відіграє в житті українського війська. Хочу подарувати начальнику Академії духовний прапор. Це хоругва Покрову Пресвятої Богородиці. Мати Божа, її Покров є покровителькою українського війська. І під її материнську опіку хочемо передати всіх вас, дорогі військовослужбовці», – сказав Предстоятель, вручаючи хоругву.

По завершенні урочистостей Глава УГКЦ завітав на зустріч із капеланами до храму Архистратига Михаїла, що в Академії. 

Фото Мирон Горбовий

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні