УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Патріарший Собор – знак надії для української землі, її народу, країни і цього міста», - Глава УГКЦ під час пленарного засідання

25.08.2015 13:18
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Патріарший Собор – подія, що відбувається в УГКЦ раз на п’ять років. Вона є важливим моментом у житті Церкви, адже саме тоді ми відчуваємо єдність нашої УГКЦ у всій її повноті та різноманітності. Підкреслюю, що це не тільки єпископський Собор, попри те, що владики – надзвичайно важливі учасники цього діяння. На Соборі представлено все церковне тіло, адже його учасниками є миряни, які несуть голос Божого люду із різних континентів та країн світу.

Із такими словами звернувся Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, до делегатів VI сесії Патріаршого Собору «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» 25 серпня в Івано-Франківську, розпочинаючи пленарне засідання.

За словами Першоієрарха УГКЦ, «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» - це напрямок церковного розвитку, проголошений у 2011 році, після попередньої сесії Собору УГКЦ в Бразилії. «Я вдячний усім тим, котрі відважилися приїхати до України, яка зараз перебуває у стані війни. Наш Собор – знак надії для української землі, її народу, країни і цього міста», - продовжив Глава Церкви.

Особливим моментом цієї події, за словами Предстоятеля УГКЦ, є присутність владики Ігоря (Ісіченка), Архиєпископа Харківського і Полтавського УАПЦ, зі своїми священнослужителями. «Уперше в історії Церкви ми приймаємо православних делегатів на Соборі.  Сподіваємося, що ваша присутність стане закликом до єднання християн в Україні, спадкоємців Володимирового Хрещення», - підкреслив він.

«Я прагну, щоб кожен вірний поставив сьогодні запитання, чи жива моя парафія, щоб ми стали діяльною Церквою, яка допомагає людям зрозуміти живого Христа», - висловив свої сподівання від проведення Собору Блаженніший  Святослав.

Промовець додав, що коли формувалася стратегія  розвитку УГКЦ, ніхто ще не знав, чого очікувати в майбутньому. «Ми не уявляли, що в Україні розпочнеться війна. Ми не гадали, що повинні будемо душпастирювати  в умовах військових дій, і те, що місцем зустрічі з живим Христом будуть не тільки наші парафії, а й київський Майдан. Мрію, що ми з вами, зокрема в контексті цього Собору, почуємо живого Бога, якого прагнемо зустріти. Бо він є Господом історії, Тим, хто допоможе нам сьогодні відкоригувати цю нашу стратегію», - зазначив він.

На думку Блаженнішого Святослава, важливо, щоб  Церква вміла швидко і гнучко реагувати на виклики, що перед нею постають.

Наприкінці Глава УГКЦ закликав усіх зробити іспит сумління, щоб задуматися, наскільки живою є наша Церква, єпархія, парафія: «Очікую, що учасники Собору говоритимуть правду про те, яким є справжня церковне життя в наших єпархіях, щоб ми усвідомили, де знаходимося в цій стратегії розвитку Церкви. Прошу вас слухати одне одного і ділитися думками та досвідом».

Як раніше повідомлялося, 25-27 серпня  в Івано-Франківську проходить VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом». Участь у Соборі бере близько 200 делегатів із різних єпархій УГКЦ України та світу.

Департамент інформації УГКЦ

 

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні