УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ відправив у Меморіальному сквері Івано-Франківська панахиду за загиблими героями

01.06.2015 22:36
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
1 червня в Івано-Франківську вшанували пам'ять загиблих борців за волю України. Спільною молитвою згадали не тільки загиблих у зоні АТО та на Майдані, а й Січових Стрільців і вояків Другої світової.
Зображення 1 / 6 Користуйтеся клавішами для перегляду

Помолитися за душі героїв у Меморіальному сквері зібралася чимала кількість прикарпатців, серед яких – прикарпатські очільники Василь Скрипничук та Олег Гончарук. Прийшли сюди і рідні похованих тут героїв. А відправив заупокійну панахиду Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Опісля очільник УГКЦ зазначив, якою важливою є жертва українських воїнів. Адже їхні життя «як зерно, що впало в родючу ниву, з якого проросте нове життя, нова Україна».

Блаженніший Святослав також окропив свяченою водою могили наших загиблих героїв і Січових стрільців. А один із присутніх єпископів висловив слова підтримки родинам загиблих захисників України.

Висловив співчуття рідним бійців, похованих у сквері, і отець Юрій Новицький.

«Ми зібралися не тільки вшанувати загиблих жертв Великої війни, але і героїв, що полягли за нашу незалежність та український народ. Ми щиро дякуємо жителям міста, що приходять щорічно вшанувати честь і їхню пам'ять, та висловлюємо співчуттям сім’ям, що втратили своїх рідних», - підкреслив отець Юрій.

Підкреслюють значимість заходу і пересічні мешканці міста.

«Це дуже важливий захід, враховуючи сучасні реалії нашої держави. Ніхто не міг очікувати, що настане такий час, що прийдеться знову оплакувати наших воїнів, які з гордістю боронили Україну», - вважає іванофранківець Сергій Шейчук.

Глава УГКЦ перебуває в Івано-Франківську в рамках роботи Постійного Синоду, який проходитиме 1-3 червня.

www.blitz.if.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні