УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Карітас – серцевина життя Церкви…» - Глава УГКЦ до керівників єпархіальних БФ «Карітас»

18.12.2014 06:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Церква завжди в різних історичних обставинах займалася соціальним служінням. Однак цією зустріччю я прагну переглянути церковне служіння в соціальній сфері. Це тому, що зараз ми знаходимося у стані війни і Церква не може сьогодні душпастирювати так, як рік тому. Бо так, як колись було, - вже ніколи не буде. Після подій на Майдані все змінилося. Виникли абсолютно нові обставини. Ми повинні вміти швидко і ефективно на них реагувати.

Такими словами звернувся Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав до керівників єпархіальних та екзархальних БФ «Карітас» України 17 грудня 2014 року в Києві.

Очільник УГКЦ наголосив, що «Карітас» - серцевина життя Церкви. Бо кожен віруючий християнин сьогодні має працювати в такому служінні, яке провадить «Карітас». Адже той, «хто Бога любить, а не любить свого ближнього  є неправдомовцем». За словами Першоієрараха Церкви, служіння ближньому є невід’ємною складовою «богослужіння»: «Не може бути «живою» та парафія, в якій немає структури «Карітас».

Ідея діяльності Благодійного фонду ґрунтується на тому, що один віруючий допомагає іншому. Це основа християнського життя. «Сьогодні все наше суспільство – зранене, переживаючи постстресовий розлад. Ми отримуємо нові причини всіх узалежнень, бо цей  синдром вбиває більше людей поза полем бою, ніж у бою», - зауважив він.

Він також додав, що аби бути працівником БФ «Карітас» достатньо мати християнське сумління.

«БФ «Карітас України» є однією з трьох найбільших благодійних структур в Україні», - підкреслив Глава Церкви, зазначаючи, що відтепер діяльність таких єпархіальних фондів має базуватися на основі допомоги з парафій.

Департамент інформації УГКЦ

 

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні