УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав на Різдво Богородиці: «Ми відчуваємо, як народжується нове життя»

22.09.2014 10:39
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
10
Ми сьогодні стривожені. І маємо на це багато причин. Cтривожені, бо багато чого не розуміємо, стривожені, бо відчуваємо свою слабкість, беззахисність перед ворогом, який нападає на нас. Але жодна людська сила не може подолати cили Божої.
Зображення 1 / 9 Користуйтеся клавішами для перегляду

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) під час Архиєрейської Літургії в храмі Cвятих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія), проповідуючи до вірних у свято Різдва Пресвятої Богородиці.

Блаженніший Святослав відзначив, що свято Різдва Пресвятої Богородиці є одним з найбільших свят у літургійному році. Навіть більше – цим святом починається наша християнська подорож у літургійному році.

Завжди, каже проповідник, коли в сім’ї народжується дитя, – це велика радість для батьків, яким Господь подарував дитину, надію на краще майбутнє. Бо коли народжуються нові діти – народ живе, крокує в майбутнє.

«Різдво Пресвятої Богородиці є причиною особливої радості. Історія спасіння Старого Заповіту є історією неплідних жінок. Але саме нездатність людини дати життя стає часом і простором великої Божої дії, щоб людина знала, що Бог є Той, хто перемагає. Бог є Той, хто дає життя», – сказав Предстоятель.

Він відзначив, що у свято Різдва Богородиці згадуються великі діла Божі, які відбулися в нашому народі. «Цілком можна сказати, що Господь виконує свою частину свого заповіту в історії нашого народу. Дивлячись на трагічні, водночас славні, події в Україні, ми відчуваємо, як народжується нове життя. Подібно як у Різдві Пречистої Діви Марії, народжується нова Україна, обновлюється життя нашої Церкви в усьому світі», – вважає Глава УГКЦ.

Після Літургії Блаженніший благословив дві ікони, які, як він сказав, стануть пам’яткою про сьогоднішнє свято і про сьогоднішню його зустріч з вірними парафії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні.

Співслужив з Верховним Архиєпископом Єпарх Австралії, Нової Зеландії і Океанії Петро (Стасюк). Блаженніший подякував владиці Петрові за душпастирське служіння на цих землях і відзначив його плідну працю, адже храм був переповнений вірними. Помолитися разом із Главою Української Греко-Католицької Церкви прийшли кілька сотень вірних.

Також Блаженніший Святослав подякував за служіння монахам і монахиням: сестрам служебницям і сестрам василіанкам, які служать при парафії Святих апостолів Петра і Павла. Подякував усім молодіжним організаціям в Австралії: Спілці української молоді, пластунам і всім добрим батькам в Австралії, які вміють з покоління в покоління передавати християнське виховання своїм дітям, зберігати українські традиції.

Парафія Святих апостолів Петра і Павла є найчисельнішою в Австралії. Храм було освячено ще 1963 року. Навколо цієї святині вже багато десятиліть гуртуються українці. Тут діє Українська братська школа імені митрополита Андрея Шептицького, катедральний хор, молодіжний катедральний хор, англомовний хор святих Петра і Павла, Ліга українських католицьких жінок, Музей українського мистецтва імені владики Івана (Прашка), школа іконопису, парафіяльна бібліотека, Катехитичний центр, група підготовки пар до подружжя, цілодобовий дитячий садок святої Катерини, кафе «Трембіта» тощо.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні