УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ закликав громадян реформувати Україну, починаючи із самих себе

25.08.2014 21:28
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Вибір сьогодні стоїть не тільки перед державою, а й перед кожним із нас. Ми повинні реформувати нашу країну, починаючи від самих себе. Часом ми прагнемо бачити зміни одразу, чиїмсь коштом, а не власними зусиллями. Проте, якщо ми говоримо про зріле громадянське суспільство, то повинні зрозуміти, що всі зміни можуть відбутися завдяки особистій участі й причетності до них. Тоді цей громадянський рух за оновлення нашого суспільства буде всеохопним.

Про це заявив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в ефірі 5 каналу 24 серпня 2014 року в День Незалежності України.

Першоієрарх Церкви вважає, що вимоги українців до представників влади щодо негайних суспільних змін, з одного боку, є легітимними, бо реформи, яких потребує наша держава, необхідно починати вже. Але, з іншого боку, вони ніколи не здійснюються за один день. «Їх потрібно почати робити вже сьогодні. Однак, оскільки обновити суспільство ми повинні всі разом, то це вимагає терпеливості і неустанної праці», – пояснив він.

Наприклад, за словами Блаженнішого Святослава, легко вимагати люстрації і зміни корупційної системи від вищої влади. Та чи ми сьогодні насправді готові не давати хабарів? Тут Глава Церкви пригадав свою нещодавню зустріч зі студентами, які розповідали йому свої «постамайданівські переживання». Одна студентка сказала, що, готуючись до сесії після Майдану, вирішила серйозно зайнятися навчанням, щоб скласти іспити чесно. Проте вона потім побачила, що біля неї є дуже багато тих, які стояли поруч на Майдані, але не готові працювати і вчитися, щоб чесно здати сесію (їм легше було заплатити).

«Думаю, що наші вороги хочуть дочекатися того часу, коли наш народ утомиться реформувати свою країну. А це станеться лише тоді, коли українці втомляться захищати свою державу. На це розраховують вороги. Тому закликаю всіх бути мужніми, сміливими і невтомними», – сказав Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні