УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Зарваниці Предстоятель УГКЦ та Прем’єр-міністр України молилися за мир в Україні

20.07.2014 23:47
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
26
20 липня Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, закінчилася Всеукраїнська та Молодіжна проща до Зарваниці.
Зображення 1 / 20 Користуйтеся клавішами для перегляду

У Богослужінні взяли участь 16 архиєреїв УГКЦ та близько 300 священиків. Разом із священнослужителями молилися Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури Євген Нищук, голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк, мер Тернополя Сергій Надал і десятки тисяч паломників із різних куточків України та з-за кордону.

Значна частина вірних ішла до Зарваниці пішки. Найбільша група, близько 2000 осіб, традиційно здійснила пішу прощу від архикатедрального собору Тернополя. Найбільше часу у дорозі провели прочани з Хмельницького. До Зарваниці вони йшли майже тиждень. Ішли здебільшого молоді люди, інші – приїхали на автобусах, автомобілях та велосипедах.

Цього року проща була приурочена 25-й річниці легалізації УГКЦ. Також Блаженніший Святослав проголосив блаженного священномученика Василя Величковського покровителем пенітенціарного служіння УГКЦ. Під час зустрічі з молоддю, походу зі свічками до монумента на чудотворному місці, Панахиди за героїв Небесної сотні, Архиєрейської Літургії перед собором Зарваницької Божої Матері Предстоятель УГКЦ постійно закликав вірних до посиленої молитви за Україну.

Проти ночі на 20 липня понад 10 тисяч молодих прочан взяли участь у «Молодіжному молитовному Майдані» на Співочому полі Зарваниці. Така кількість молоді стала несподіванкою й для самих організаторів. Молоді прочани не тільки заповнили трибуни Співочого поля, а й розмістилися на землі просто перед сценою. А все заради духовно-патріотичної програми, яку підготувала комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ вручив відзнаки (пам’ятні медалі та грамоти) духовенству і мирянам із нагоди 25-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля, а спільно із намісником Марійського духовного центру Зарваниця кир Василієм (Семенюком) під оплески десятків тисяч вірних особливо вітав у Зарваниці прочан із Донецька, Харкова, Херсону, Запоріжжя, Одеси, Полтави, біженців із Слов’янська та інших східних регіонів і, як зазначив кир Василій, «з українського Криму».

о. Олег Харишин,
керівник Прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні