УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ узяв участь в покладанні квітів у Биківнянському лісі

19.05.2014 09:07
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) 18 травня поклав квіти до пам’ятника жертв тоталітарних репресій, які поховані в Биківнянському лісі.

У церемонії покладання квітів узяли участь також в.о. Президента України Олександр Турчинов, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та ін.

«Сьогодні ми згадуємо День пам’яті жертв тоталітарних режимів. Цього року цей день пророче збігся з 70-річчям трагедії кримських татар», - зауважив Блаженніший Святослав.

Предстоятель відзначив, що особливо цей день переживається тут, у Биківнянському лісі, де спочивають сотні тисяч невинно убитих гітлерівцями, сталінськими сатрапами, усіх тих, які позбавлені життя тоталітарними ідеологіями і режимами.

За його словами, сьогодні люди тут зібралися, аби молитися, просити Господа Бога, щоб на українській землі ніколи не проливалася невинна кров.

«Нехай ті сотні тисяч невинно убієнних різних національностей: росіяни, українці, поляки, євреї, татари, білоруси, латиші, литовці, які тут спочивають, моляться сьогодні перед Всевишнім за Україну, за наш народ. А ми, пам’ятаючи про них, нашою пам’яттю поставимо ніби заборону, щоб ніколи більше в жодній тоталітарній, нелюдській, людиноненависницькій ідеології не відродилося подібне на нашій благословенній Богом українській землі», - просить замислитися Глава Церкви.

«Вічна пам'ять героям, вічна пам'ять усім невинно убієнним, які спочивають у Биківнянському лісі», - побажав Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні