УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ на Квітну неділю: «Відкладімо зброю, дозвольмо Ісусові Христові ввійти в наш край»

13.04.2014 19:01
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Важливо, щоб ми, як народ, прийняли Ісуса Христа сьогодні, визнали Його нашим рятівником і Спасителем. Важливо, щоб у час Великодніх свят кожен відклав зброю, якою хотів когось силою переконати чи змусити бути своїм братом. Лишімо це все. Дозвольмо нашому Спасителеві Христові ввійти в наш край, у нашу землю, у наші міста й села і зробити нас спасенним єдиним народом, християнським народом, у якому панує єдиний Цар – Бог.

Про це сьогодні, 13 квітня, на великий празник у Христовій Церкві – Квітну неділю, під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Співслужив із Блаженнішим Святославом владика Йосиф (Мілян).

Сьогодні саме той день, коли Ісус Христос увійшов до Єрусалима. Предстоятель зауважив, що про цей день у Священному Писанні сказано, що перш ніж померти в Єрусалимі, воскреснути третього дня, шість днів перед тим Ісус Христос тріумфально входить у це місто. Йому співали: «Осанна во вишніх».

«Сьогодні люди вітають Христа, кажучи: "Благословен, хто йде в ім’я Господнє, Цар Ізраїлів". Буквально за кілька днів, підбурені іншими ідеологами, кричатимуть: "Розіпни Його". І саме за те, за що вони сьогодні Його прославляють, засудять на смерть», – розповів проповідник.

«Якщо, – вважає Глава Церкви, – подібно до єврейських дітей, приймемо Ісуса Христа сьогодні, як свого особистого Спасителя, тоді будьмо певні, зможемо радикально змінити наше життя. Те спасіння, та сила з висот, яка сьогодні в Христі входить у Єрусалим, увійде в наше серце, у наше життя. А якщо ми сьогодні, які очікуємо Спасителя, не приймемо Його в нашу душу, у наше життя, то можемо назавжди залишитися в темряві тривоги, зневіри і ніколи не отримаємо дару спасіння».

Осанна во вишніх, благословен, хто йде в ім’я Господнє. «Як по-особливому звучать ці слова у вухах українця тепер, коли ми сповнені тривоги, отримуючи різні вістки зі Східної України, зокрема з Донеччини, де в Слов’янську триває антитерористична операція… Скільки тривоги сьогодні в нашого народу!» – відзначив Предстоятель УГКЦ.

Він зауважив, що, можливо, хтось почувається далеким від Бога. Думає, що Бог покинув свій народ. «Але ні, Він сьогодні приходить до нас, Він сьогодні входить у місто Київ, який є "новим Єрусалимом"», – наголосив Блаженніший Святослав.

Верховний Архиєпископ привітав усіх вірних і людей доброї волі зі святом, побажав благословенного пасхального часу. Особливо проповідник привітав молодь, бо наша Церква сьогодні святкує День молоді.

Блаженніший також звернув увагу вірних на хор, який у Квітну неділю співав у соборі. Це був англійський хор «Булава», що спеціально приїхав з Лондона заспівати Літургію і дати концерт до 200-річчя Кобзаря.

Наприкінці Літургії Блаженніший Святослав і владика Йосиф посвятили вербові галузки, які вірні принесли із собою.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні