УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: "Протягом трьох місяців відбувається колосальне очищення українського суспільства"

21.02.2014 22:15
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
10
Сьогодні Україну перемінять не реформи, які хтось спустить згори черговим циркуляром. Ні, Україну і владу змінять ось ці люди.

Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) в ефірі «Радіо Ера» 21 лютого.

Блаженніший Святослав поділився кількома спостереженнями щодо змін в українському суспільстві, які він спостерігає з початку Майдану.

Говорячи про нашу молодь, архиєрей висловив погляд, що вона за кілька місяців Майдану дуже подорослішала. «Можливо, кожен день протягом тих трьох місяців можна рахувати як рік, а місяць - як десятиліття. Отже, наша молодь зробила колосальний стрибок уперед: непросто подорослішала у своїх думках, у своїх рішеннях, а стала здатною до того, щоб бути відповідальною за свою землю, за свою країну, за свій народ. Саме від молоді сьогодні до нас приходить наше майбутнє», – вважає Глава УГКЦ.

Друге його спостереження – протягом цих трьох місяців відбувається колосальне очищення українського суспільства, його переміни і преображення.

«Розповім дві ситуації, які мене зачепили до глибини душі. Учора і позавчора під час тих драматичних подій, коли беззбройних людей просто відстрілювали снайпери, до кожного священика, який був на Майдані, стояла черга майданівців. І люди сповідалися на смерть, бо знали, що можливо, після тої сповіді вийдуть на барикади, аби віддати своє життя за свою Україну. І коли пізніше я почув, що готується «антитерористична акція», то запитав: люди добрі, хіба це поведінка терористів? Гадаю, це риторичне запитання. Мабуть, багато з тих осіб, які побачили тоді обличчя смерті, передумали всю історію свого життя. І назавжди з того місця вийшли новими людьми», – розповів він.

І ще, за спостереженнями Предстоятеля УГКЦ, люди на Київщині та в самому Києві були збентежені присутністю озброєних найманців, так званих «тітушків». Але люди не злякалися і почали самоорганізовуватися. Люди взяли у свої руки відповідальність за свої сім’ї, будинки, міста, села. «Я б сказав, що така акція є свідченням імунітету проти зла. І саме ця громадянська відповідальність за свою землю є дуже глибоким знаком того, що відбувається очищення українського суспільства. Бо сьогодні Україну перемінять не реформи, які хтось спустить згори черговим циркуляром. Ні, Україну і владу змінять ось ці люди», – переконує Глава Церкви.

УГКЦ також відчула на собі солідарність українського народу, яка вийшла поза будь-які конфесії. Зокрема тоді, коли з’явилися повідомлення, що «тітушки» підбираються до Патріаршого собору Воскресіння Христового, то на захист святині прибуло десятки сміливців, готових захищати її.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні