УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Києві відбулася «Різдвяна просфора з Патріархом 2014»

11.01.2014 22:46
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
17
У столиці України Києві відбулася щорічна «Різдвяна просфора з Патріархом 2014», яку організовує Українська Греко-Католицька Церква.
Зображення 1 / 7 Користуйтеся клавішами для перегляду

Під час коляди проводився збір коштів на внутрішнє оздоблення Патріаршого собору Воскресіння Христового.

У своєму привітальному слові до гостей Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) пригадав, що найважливішою подією минулого року в житті Церкви було освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового.

«Якби я перелічував вам усі благодаті, які отримала наша Церква і наш народ торік, вам довелося б дуже довго стояти. Але є один незбагненний дар, який ми одержали в 2013 році, – це освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового. Упродовж останніх багатьох років ця спільна просфора була загальним прагненням, щоб цей день настав – щоб Собор був збудований і освячений. І вперше на цій просфорі спільно можемо подякувати, що це відбулося», – зазначив Блаженніший Святослав.

Він зізнався, що запитує себе, чому саме йому «випала така благодать освячувати Собор, який є знаком єдності нашої Церкви». Та поки що не знаходить на це відповіді. Предстоятель кожному подякував, хто всі ці роки долучався до будівництва головного храму УГКЦ.

Блаженніший Святослав нагадав гостям, що значить розділяти просфору: «Кожного Святого вечора, коли ми в родині ділимося єдиним хлібом, який називаємо «просфора», ми дякуємо Господу Богові за те, що дозволив нам дочекатися цього Різдва. Ми згадуємо всіх тих, хто відійшов у вічність протягом минулого року. Також дякуємо Господу Богу за всі благодаті, які цей рік нам приніс».

Глава Церкви відзначив ще один дар, який дістала наша Церква разом з українським народом. «Сьогодні ми ще отримали великий дар – Апостольський нунцій повідомив мене, що Святіший Отець Франциск є добре поінформований про всі події, які переживає український народ і висловлює, як він пише, улюбленому українському народові свою молитовну єдність і солідарність... Це є щось, що дозволяє нам з великою увагою та надією дивитися у майбутнє і з великим упованням іти в наступний рік, що перед вами», – наголосив промовець.

Після привітального слова між присутніми гостями розділили просфору.

На коляду з Главою Церкви прибуло духовенство, культурні та політичні діячі, дипломати, зокрема посол США в Україні Джеффрі Пайетт та посол Польщі в Україні Генрик Літвін.

«Усім вам щире спасибі за те, що ви є, що ми разом тут. Нехай у цей Різдвяний час на всіх вас, на ваші родини, на всю нашу Церкву і весь український народ сходять особливі Божі благодаті. А знаком цих благодатей буде цей благословенний хліб», – побажав Блаженніший Святослав гостям.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні