УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Мистецький проєкт «Ab imo pectŏre» у Львівській опері

11.10.2021 10:13
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
5 жовтня 2021 року на сцені Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася прем’єра Мистецького проєкту «Ab imo pectŏre» з нагоди нагоди 40-річчя творчої діяльності лауреата Національної премії імені Т. Шевченка, народного артиста України Миколи Кулика.

Вступне слово про творчий шлях ювіляра виголосив владика Ігор, архиєпископ і митрополит Львівський, вручивши високу церковну нагороду – Орден святого великомученика Юрія Побідоносця ІІІ ступеня – Миколі Кулику за довголітню співпрацю з Українською Греко-Католицькою Церквою. Митрополит Ігор також нагородив Михайла Перуна, директора Фундації «Андрей», за реалізацію духовно-мистецьких проєктів.

У першій частині концерту прозвучали фрагменти з ораторії Мирослава Волинського «Я Тебе кличу!» (лібрето Анни Волинської, автор ідеї та втілення – Михайло Перун), присвяченої митрополитові Андрею Шептицькому, за участю народного артиста України Сергія Магери та заслуженої артистки України Тетяни Вахновської.

Ораторія М. Волинського «Я Тебе кличу!» є найвагомішою постановкою у співпраці з режисером-постановником Василем Вовкуном, була виконана на сценах Національних опер Києва та Львова у присутності очільників Українських Церков, Президентів України, представників дипломатичних корпусів різних країн та уряду України.

У другій частині концерту прозвучали сучасні музичні твори в супроводі хору та оркестру капели «Трембіта» у виконанні відомих українських солістів: Павла Табакова, сестер Тельнюк, Павла Ільницького, Вікторії Ященко.

У концерті брали участь хористи та музиканти оркестру капели «Трембіта».
Ведучі – Марія Христинич та Олег Пригода.

ugcc.lviv.ua


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні