УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Сьогодні Ісус молиться за нас, щоб ми отримали вічне життя», - владика Теодор Мартинюк у третій день Декади місійності

01.06.2020 13:21
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Роздумуємо нині над Святим Євангелієм від Івана. Ісус прийшов на землю і об’явив нам обличчя милосердного Отця. Син Божий показав нам особливий, тісний і нерозривний зв'язок з Отцем: Я і Отець є одно. І все Моє є Твоє. І все Твоє – Моє. У цьому нерозривному зв’язку Сина Божого ми відкриваємо для нас особливу таємницю. Таку думку висловив владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, у своїх роздумах у третій день Декади місійності в м. Тернополі.

«Святі євангелисти часто подають молитву Христа до свого Отця. Він часто молився. Молитва Ісуса є розмовою з Отцем і нині», - зауважив архиєрей.

«Про що нині є Його молитва, Його розмова з Богом Отцем?» - запитує владика Теодор.

І відповідає: «За нас, дорогі! Ісус молиться до Отця за нас! Він молиться, щоб через Нього ми отримали вічне життя. Щоб ми пізнали єдиного істинного Бога. Щоб ми були єдиними і захищеними. Ісус молиться про наш захист. Заради імені Твого бережи їх, тих, що Ти Мені передав».

За словами єпископа, ця розмова Христа з Отцем про нас, про наше спасіння є тією великою таємницею, в яку Ісус нас кличе. Бо в Його розмові з Отцем найважливішими стаємо ми. Він молиться за нас.

«Дорогі, це для нашого щоденного життя має два важливих значення. У життєвих випробуваннях і терпіннях ми дуже часто почуваємося самотніми, розгубленими. Не знаємо, що робити. Проте Ісус нині каже, що ми є Божі, що ми є Його, що Він про нас пам’ятає, що Він є з нами. Навіть більше, Він молиться за нас перед Отцем. Тобто той нерозривний зв'язок Ісуса з Отцем відображається на ставлення Ісуса до нас. Це Він з нами має такий нерозривний зв'язок. Це Він нас так любить, що ніколи не покидає. Друге, Ісус бажає, щоб ми було одно точно так, як Він з Отцем є одно», - пояснив він.

«У наших сім’ях, парафіяльних спільнотах і єпархіях молімося, щоб між нами була братня єдність, братній зв'язок і взаємодопомога, така, як існує між Ісусом і Отцем. Нехай ці короткі роздуми дадуть нам сили і натхнення, щоб наша віра в Спасителя була щоразу більшою і глибшою і щоб ми усвідомлювали Його постійну присутність посеред нас», - побажав єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні