УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Лицарі Колумба» в Києві поповнилися новими членами

17.03.2014 16:38
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
У суботу, 15 березня 2014 року, відбулася важлива подія для членів Ради «Лицарів Колумба» імені святого рівноапостольного князя Володимира.

Того дня до лав лицарів записалися 22 нових члени. Церемонія посвяти відбулася в храмі Благовіщення при Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Достойні кандидати, які є прихожанами парафій Києва та передмістя, минулої суботи пообіцяли дотримуватися чотирьох основоположних принципів світової мирянської організації чоловіків-католиків, а саме – благодійності, єдності, братерства та патріотизму. Церемонія вступу до першого ступеня представила кандидатам «урок благодійності». Цю церемонію уклав засновник організації слуга Божий Майкл МакГівні в 1882 році, коли відкрив перший осередок організації в м. Нью-Гейвені в США. Відтоді вона не змінилася.

Нові члени Ради св. Володимира дають обіцянку вірно служити ділам благодійності на славу Божу, на благо ближніх і на добро Церкви Христової. Варто відзначити, що вперше в історії України церемонію посвяти здійснювали лицарі Ради св. Володимира другого ступеня з України, які отримали на це дозвіл від Найвищої ради «Лицарів Колумба» в США.

Після церемонії посвяти всі лицарі Ради св. Володимира молилися за нових членів Молебень до Пресвятої Богородиці в Патріаршому соборі Воскресіння Христового під проводом о. Володимира Мальчина (капелана Ради св. Володимира) та о. Олексія Геника (парафія Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі).

Відтак до всіх присутніх звернувся зі словом привітання Блаженніший Любомир (Гузар). Верховний Архиєпископ-емерит найперше привітав нових членів організації і побажав їм досягнути четвертого ступеня, щоб таким чином якомога краще послужити Церкві. «Лицарі Колумба, - сказав Блаженніший Любомир, - це люди, які живуть вірою, які не тільки визнають устами Христа, а й своїм життям здійснюють Христову науку, стараються бути справжніми християнами». На завершення своєї промови Блаженніший Любомир сказав: «Я дуже радий, що «Лицарі Колумба» розпочали свою діяльність в Україні... Від вас я сподіваюся духовного оживлення нашої Церкви».

Саме Блаженніший Любомир ще в 2005 році на Верховній конвенції «Лицарів Колумба» в Чикаго запросив лицарів розпочати свою діяльність в Україні. Архиєрей згадав про свою причетність до заснування цієї організації в Україні, із членами якої він познайомився в Америці під час свого пастирського служіння як священик, та в Канаді, відвідуючи українські парафії вже як Глава Церкви. 

Додамо, що теперішній Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, під час засідання Американської Єпископської Конференції в Балтиморі в 2011 зустрівся з Верховним лицарем Карлом Андерсеном і відновив запрошення «Лицарям Колумба» розпочати свою діяльність в Україні. 6 листопада 2013 року Блаженніший Святослав очолив Божественну Літургію в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, яка була приурочена до створення першого осередку «Лицарів Колумба» в УГКЦ.

Після зустрічі з Блаженнішим Любомиром відбулося Загальне засідання Ради св. Володимира вже в розширеному складі, на якому обговорювалися актуальні напрямки діяльності організації. За підсумками засідання Рада «Лицарів Колумба» прийняла низку рішень, зокрема щодо допомоги постраждалим майданівцям, опіки над Київською Трьохсвятительською духовною семінарією, підтримки парафій, які розвиваються в Київській архиєпархії тощо.

На завершення зустрічі капелан Ради о. Володимир Мальчин запросив усіх братів на великопісні реколекції, що відбудуться 29 березня.

 

Повідомив бр. Микола Оліярник

 

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні