УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Голова Пасторально-місійного відділу перебуває з душпастирським візитом на Балканах

20.06.2012 14:58
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
На запрошення єпископського вікарія для греко-католиків Боснії о. Михайла Стахника, з 15 червня в цій країні з душпастирським візитом перебувають Владика Йосиф (Мілян), Голова Пасторально-місійного відділу, та о. Василь Поточняк, виконавчий секретар ПМВ.
Зображення 1 / 7 Користуйтеся клавішами для перегляду

У рамках тижневого візиту вже пройшли зустрічі з послом України в Хорватії і Боснії, послом України в Сербії, послом Канади в Сербії (українцем за походженням). Також відбувся дводенний візит до сусідньої Сербії та тісніше знайомство з греко-католиками в екзархаті Сербії і Чорногорії, про що детально розповів Владика Юрій (Джуджар), приймаючи гостей у своїй резиденції в м. Новий Сад.

Гості з України провідали також жіночі монастирі сестер-служебниць у Банья Луці (Боснія), у Руському Керестурі (Сербія) та зустрілися з провінційною настоятелькою с. Веронікою Гралюк. Також вони провідали монастир сестер-василіанок в Осієку (Хорватія) і поспілкувалися з провінційною настоятелькою с. Георгією Федишин. Відбулися зустрічі з українськими громадськими діячами балканських країн.

У найближчі дні провід ПМВ провідає всі українські греко-католицькі парафії в Боснії та зустрінеться з душпастирями, а також відбудеться поїздка до колишнього студитського монастиря в с. Камениця, де свого часу перебували блаженний Климентій Шептицький та блаженний Леонід Фьодоров. На останній день перебування заплановано візит до Владики Миколи (Кекіча) в Хорватію.

Детальніше за цим посиланням: www.ugcc.org.ua

Останні публікації

Популярні