УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«У молитві за Україну та наших захисників»: у Львівській архиєпархії відбулася традиційна Всеукраїнська проща до Страдчу

27.06.2022 23:43
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
У неділю, 26 червня, вірні та духовенство Української Греко-Католицької Церкви звершили прощу до відпустового центру Львівської архиєпархії – Страдчу.

Архиєрейську Літургію звершив архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк. З архиєреєм співслужили екзарх Харківський Василій Тучапець, єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца та духовенство Львівської архиєпархії.

Цього року прочани молилися за Україну та наших захисників. Вже традиційно паломництво присвятили пам’яті страдецьких мучеників – блаженного священномученика Миколая Конрада та співця Володимира Прийми, а також Дню мирянина.

Символічно, що цього року митрополита Ігоря зустріли перед Божественною Літургією вимушені переселенці, які проживають у Домі паломника в Страдчі. «Страдецька гора стала для нас місцем пристановища, де ми можемо віднайти спокій, підтримку і розраду від духовних отців. Молимося за вас, благословіть, владико, нас», – прозвучало з уст вимушених гостей страдецької гори.

Слово проповіді промовив преосвященний Василій Тучапець, екзарх Харківський, закцентувавши увагу на відвазі Христових апостолів, які пішли за Христом попри всі труднощі життя.

«Ми вже сьогодні можемо так само чинити у справах милосердя, любові, допомоги одне одному. Адже через війну дуже багато є потребуючих людей…» – зазначив архиєрей.

Відтак проповідник додав: «Люди, які були колись далекі від Бога і Церкви, приходячи до храму, отримуючи допомогу, відчувають Божу присутність. Вони є певні, що не залишилися сам на сам зі своїм горем. Люди навертаються до Бога. Приходять і дякують, що Церква їм допомагає. Коли ми виявляємо милосердя, Господь через наші вчинки навертає інших людей до Господа. А також і воїнів».

У слові на завершення митрополит Львівський Ігор запевнив, що зупинити війну може лише Бог. Саме тому, на його переконання, треба бути стійкими у молитві та вірі. Також архиєрей висловив вдячність парохові Страдчу о. Іванові Колтуну за його старання у підготовці прощі.

Під час прощі численні віряни мали нагоду приступити до Тайни Сповіді та Євхаристії. Відтак митрополит Львівський уділив присутнім, які виконали необхідні умови, повний відпуст, дозвіл на який ще на сім років продовжила Апостольська пенітенціарія.

Насамкінець відбулося благословення віночків з нагоди свята Пресвятої Євхаристії та різних речей для духовних потреб людей.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами пресслужби Львівської архиєпархії

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні