УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Добро перемагає зло не тільки в казках, а й у реальному житті», – ієромонах Лука Михайлович

09.03.2022 23:08
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Коли придивимося до будь-якої життєвої ситуації, у якій ми коли-небудь опинялися, то побачимо, що остаточно у фіналі Бог все скеровує до добра. Добро перемагає не тільки у казках. Воно перемагає в реальному житті.

У цьому запевняє ієромонах Лука Михайлович, студит, який щоденно з 14:00 до 15:00 провадить коліноприклонну молитву за перемогу українського війська у прямому ефірі «Живого телебачення».

Під час молитви в середу, 9 березня, отець Лука зауважив, що в Акафісті до архистратига Михаїла можна спостерегти, як текст цієї молитви, багата поезія, що описує Божого архистратига, завжди йде у дуже складній напрузі відносно сил зла. Разом з тим, архистратиг Михаїл зображений в Акафісті як той, хто завжди перемагає, хто завжди є на боці добра.

Коли ж придивитися уважно до життя людини, то і тут можна спостерегти подібну динаміку між добром зі злом.

«Якщо ми навіть не надто прискіпливо поглянемо на життєві ситуації, у яких часто перебуваємо, то бачимо, що ходимо по дуже тонкій грані – дводійсності добра і зла Зло, яке нас оточує, яке так часто домінує у світі, може схиляти нас до думки, що воно є партнером добра. Ба більше, думаємо, що добро програє, що добрі люди, наміри є геть внизу. Зло так інколи розправляє свої крила, що нам здається, що для добра немає місця», – каже священник.

«Але все ж у кожній життєвій ситуації, у якій ми коли-небудь опинялися, бачимо, що остаточно у фіналі Бог все скеровує до добра. Добро перемагає не тільки у казках. Воно перемагає реально в житті, – запевняє о. Лука і наголошує: – Для того, щоб добро остаточно перемогло у цій війні, твій внесок, твоє бажання бути на боці добра є надзвичайно важливим».

Ієромонах Лука Михайлович вважає, що пересічна людина, зокрема кожний віруючий, може допомогти український воїнам, які зараз стоять на боці добра. Він розповів, як це зробити.

«Подолай маленьке зло в собі, маленьке лінивство, гордість, заздрість, маленьку нечулість до ближнього. Тоді твоє мале добро, яке в тобі, віднайде місце перемоги, влиється у це велике, вселенське і всеукраїнське добро. Ти означаєш дуже багато. Твоя боротьба і перемога над собою є дуже великою і значимою», – сказав священник.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні