УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Церква, яка допомагає людині: патріарший економ розповів про результати діяльності Антикризового центру

19.05.2020 09:05
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Роздано 7 000 харчових наборів, здійснено ініціатив на 5 000 000 грн, з яких 400 000 грн залучено за допомогою онлайн-пожертв. В УГКЦ вже понад два місяці активно функціонує Антикризовий центр, який координує служіння Церкви в умовах пандемії та шукає способів, як допомогти потребуючій людині. Про результати його роботи в інтерв’ю «Живому телебаченню» розповів о. Любомир Яворський, патріарший економ.

«Сьогодні є дуже багато запитів до Церкви про допомогу. Звертаються різні категорії осіб. Однак насамперед ми допомагаємо сьогодні тим, хто є на передовій, – медикам. Ми, як Церква, дуже хочемо бути пліч-о-пліч із медиками. Тому маємо близько 170 медичних капеланів, роль яких сьогодні гарно заявлена в українському суспільстві», – зазначив о. Любомир.

Для медиків УГКЦ виділила також свій церковний простір, де вони за потреби можуть проходити карантин. Це і Патріарший дім у Львові, і духовна семінарія в Івано-Франківську, та інші церковні заклади, які, згідно зі словами економа, можуть бути надані, за такої потреби, медичним працівникам.

Одним із найбільш активних способів послужити сьогодні з боку Церкви є нагодувати голодних. «Дуже багато людей зараз потребують їжі. І, на превеликий жаль, ця потреба зростає, – розповів патріарший економ. – Зусиллями Церкви та жертводавців понад 7 000 харчових наборів було доставлено до домівок різних категорій людей по всій Україні».

Отець Любомир також зазначив, що після заклику Блаженнішого не дарувати йому подарунків, але скласти натомість пожертву у фонд боротьби з пандемією, чимало небайдужих відгукнулося. Як результат, надійшли пожертви у розмірі 120 000 грн.

Велику підтримку для служіння УГКЦ в умовах пандемії, зазначив патріарший економ, надали жертводавці у різних єпархіях як в Україні, так і за кордоном. Завдяки їм Патріарша курія змогла зреалізувати багато ініціатив на 5 000 000 грн.

«Перша наша ціль полягала в тому, щоби послужити в час великої потреби; сьогодні ж перед нами стоїть інше завдання – думати, як ми будемо виходити з цього, – ствердив о. Любомир Яворський і додав: – ми шукаємо способів виходу із пандемії і віримо, що знайдемо їх… Люди дуже скучають за Церквою, і ми чуємо це. Дуже багато людей сьогодні через онлайн пізнали Церкву. Вони хочуть уже прийти до тієї церкви, яку вони бачили по телебаченню, щою зрозуміти, якою вона є насправді».

Пригадуємо, що знайти публікації, пов’язані із діяльністю УГКЦ в умовах пандемії, як рівно ж розповісти про таку діяльність, можна використавши хештеш #допоможеморазом.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні