УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Спосіб наблизити Церкву до кожного»: відтепер «Живе телебачення» говоритиме і англійською

04.11.2021 17:03
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
На «Живому телебаченні» стартував новий проєкт – «Іномовлення». Відтепер щопонеділка на каналі «Живого телебачення» у ютубі та на його сторінці і сторінках Церкви у фейсбуку виходитиме англомовна програма «Open Church». І це тільки початок, запевняють у «Живому».

«Ідея і потреба, щоб "Живе телебачення" говорило різними мовами, була в нас віддавна. Основний поштовх до її реалізації дало святкування 10-річчя інтронізації Блаженнішого Святослава, яке відбулося в березці цього року онлайн українською та англійською мовами в ефірі нашого телебачення. Ми побачили, що спроможні і маємо з ким розпочинати мовлення англійською», – розповідає о. Ігор Яців, директор «Живого телебачення».

Перший випуск англомовної програми «Open Church» вийшов у ніч проти вівторка, 2 листопада, о 3:00 за київським часом. Для глядачів, які живуть в Україні, час незручний. Однак аудиторією цих програм є англомовні греко-католики зі США, Канади та інших країн світу. Ведуча програми – п. Соня Соутус. Основою першого ефіру стало англомовне інтерв’ю з Отцем і Главою УГКЦ.

Блаженніший Святослав в інтерв’ю наголосив на необхідності усвідомити себе глобальною Церквою. «Кількість тих вірних нашої Церкви, які більше не розмовляють українською мовою, зростає. І щоб бути зрозумілими, щоб бути здатними передати Добру новину – Євангеліє Ісуса Христа, нам слід розмовляти різними мовами», – сказав він.

Глава УГКЦ висловив сподівання, що ця програма буде лише першим шляхом до англомовних синів і дочок нашої Церкви, але на цьому у своїй комунікації УГКЦ не зупиниться. «Я сподіваюся, що в майбутньому наша Церква розмовлятиме різними мовами – іспанською, португальською, грецькою, італійською, щоб єднати разом усіх синів і дочок у глобальній спільноті Церкви», – поділився Блаженніший Святослав.

Пані Соня Соутус, одна з творців проєкту «Іномовлення», вважає, що англомовні ефіри – це спосіб наблизити Церкву до кожного. «У всьому світі нас, греко-католиків, є мільйони, – каже вона, – а наших друзів, сусідів і прихильників – ще більше. Є й інші Греко-Католицькі Церкви, з якими УГКЦ перебуває в сопричасті. УГКЦ має 18 єпархій та екзархатів за межами України. Ми справді є глобальною Церквою».

У дусі П’ятдесятниці, стверджує вона, ми, як Церква, розмовляємо багатьма мовами, живемо, молимося і працюємо в різних культурних контекстах. Але ми об’єднані в нашій любові до Христа і до нашої Церкви, що передається в традиції матерів і батьків нашої Церкви.

Англомовний понеділковий ефір «Open Church», як пояснив о. Ігор Яців, матиме три складові:

Приєднуйтеся до багатотисячної спільноти глядачів «Живого телебачення»! Підписуйтеся на наш канал у YouTube і стежте за нашою сторінкою у Facebook!

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні