УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика-номінант Степан Сус: «Чимало людей завдяки Фейсбуку прийшли перший раз до сповіді, повінчалися, а також хрестили своїх дітей»

11.01.2020 14:14
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
У неділю, 12 січня 2020 року, у Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, об 11.00 розпочнеться Архиєрейська Божественна Літургія з Чином архиєрейської хіротонії о. Степана Суса на куріального єпископа Патріаршої курії УГКЦ з титулярним осідком Зігріса.

Напередодні цієї історичної події для Української Греко-Католицької Церкви наймолодший католицький єпископ світу для «Живого ТБ» розповів про свої відчуття, майбутні обов’язки, а також про те, яким має бути добрий єпископ.

«Єпископська хіротонія – це справді для мене неочікувана подія. Звичайно, я переживаю певний трепет, навіть страх, бо я є людина. Я не знаю, як і що далі буде, але водночас живу з великою довірою до Бога і разом зі святим Ігнатієм Лойолою повторюю слова: «Все на більшу Божу славу». Мабуть, якщо ми переплітаємо наші переживання, страхи, виклики і труднощі з довір’ям до Бога, то з цього вийде щось добре. Зараз я переживаю внутрішньо, але сподіваюся, що після єпископських свячень цей страх мене покине», – поділився своїми враженнями владика-номінант Степан Сус.

На його думку, добрий єпископ є передусім тією особою, біля якої люди, – які ще не є в Церкві, які ще не вірять в Бога, які сумніваються або які ще шукають своєї стежки, – все ж захочуть вірити в Творця і ходити до храму.

За словами священнослужителя, єпископ повинен бути відкритим і доступним. Він переконаний, що надзвичайно важливо бути поруч із людьми та заходити через ті самі двері, що й твої парафіяни. Ба більше, саме такі якості, як відкритість і доступність забезпечить добре майбутнє для нашої Церкви.

«Чимало людей завдяки Фейсбуку прийшли вперше до сповіді, повінчалися, а також хрестили своїх дітей... Тож соцмережі наближають нас до людей. Звичайно, у цій сфері треба дотримуватися моральної гігієни, щоб не заблукати, та використовувати Інтернет для добрих справ. Я й далі продовжуватитиму те, що робив: виставляти фотографії, писати настанови й заохочення для всіх нас, вітати людей з днем народження і бути доступним для всіх», – зауважив владика-номінант Степан Сус щодо важливості та доречного використання соцмереж.

Пряма трансляція Божественної Літургії та Чину архиєрейської хіротонії владики Степана Суса

І згодом додав: «Я вважаю, що ще багато парафіян нашої Церкви знайдеться серед тих, хто проводить чимало часу в Фейсбуку… Можливо, вони вперше прийдуть на Службу Божу до Патріаршого собору і це стане для них відкриттям, що вони нарешті зустріли Бога у своєму житті».

Як ми повідомляли, 15 листопада 2019 року у Ватикані було проголошено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання отця Степана Суса, священника Львівської архиєпархії УГКЦ, єпископом Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зігріса.

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні