УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Святослав перед чудотворною іконою Самбірської Богородиці: «Ми не самі в наших стражданнях і бідах»

22.08.2019 09:06
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав помолився перед чудотворною іконою Самбірської Богородиці у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Самбора.
Зображення 1 / 3 Користуйтеся клавішами для перегляду

Перед чудотворною іконою Самбірської Богоматері разом із Предстоятелем також молилися владика Ярослав Приріз, єпарх Самбірсько-Дрогобицький, і владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Під час проповіді до вірних Блаженніший Святослав відзначив унікальність Самбірської Богородиці. «Вона є особливим видимим знаком присутності між нами постаті Пречистої Діви Марії, Божої сили і Божої благодаті. Скільки століть ця ікона тут у Самборі є джерелом сили українського народу! Її, подібно як старозавітний кіот, ховали і знову віднаходили», – сказав духовний лідер українців.

Глава Церкви відзначив, що ми сьогодні, стоячи перед цією іконою, як колись ізраїльський народ крокував із рабства до свободи, пустилися в цю дорогу з дому неволі до свободи, будуючи вільну незалежну державу, захищаючи її кожним життям цвіту українського народу, і можливо, питаємо себе: чи варте наше діло, чи перемога буде за нами, чи нам вартує іти далі, чи вертатися назад? А остаточно питаємо: чи в нашій ході, в нашій борні ми самі? Чи Бог є з нами?

«І сьогодні, стоячи перед чудотворною іконою і слухаючи це слово, звідкіля мені це, що Мати Господа прийшла до мене, Боже слово дає нам відповідь, що ми не самі, ми не покинуті в наших сумах, у наших болях, у наших стражданнях, у наших немочах, наших ранах на душі і тілі, навіть часом у браку злагоди, порозуміння, поєднання. Ми не самі. Нас веде сам Господь. І Пречиста Діва Марія – новозавітний кіот у Своїй іконі – нам ясно про це говорить. Ми не самі. Ми йдемо вперед із нашим Господом», – наголосив Блаженніший Святослав.

Під кінець молебня владика Ярослав подякував Главі Церкви за візит до храму та наголосив, що Блаженніший Святослав гідно продовжує справи своїх великих попередників: митрополита Андрея Шептицького, патріарха Йосифа Сліпого, кардинала Мирослава Івана Любачівського та Блаженнішого Любомира Гузара.

Фото Степан Павлішак

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні