УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Щорічна Всеукраїнська хода на захист родинних цінностей відбудеться уже вчетверте

30.05.2019 13:25
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
8 червня у багатьох містах України відбудеться Всеукраїнська хода на захист родинних цінностей «Сім’я – серце України». Така акція проводиться уже четвертий рік поспіль, її мета – привернути увагу влади та громадськості до питань сімейних цінностей та державної сімейної політики. Організатори заходу – Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій України.

Про цю подію в ефірі програми «Добра розмова» говорили директор Всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин отець Роман Лаба та один із медіакоординаторів події Михайло Канафоцький.

У часи змін, коли цілеспрямовано демонтуються базові системи цінностей, а натомість інкорпоруються інші цінності й форми відносин між людьми, традиційна сім'я як інституція також є загроженою, а, отже, потребує захисту і декларації своїх засад і цінностей.

«Церква і родина як інституції мають спільну благословенну Богом природу і однаковою мірою відчувають ці виклики, – каже отець Роман. – Тому і ця хода, і заходи, приурочені до неї, – це й маніфестація на славу Божу. Важливим є живий приклад, адже це хода тих, хто має що сказати іншим: коли люди бачать щасливі сім'ї – це дуже мотивує, це знак віри, який спонукає побачити, що все можливо з Божою волею… Правдою є і те, що живемо в часи, коли інститут родини є атакованим як ніколи раніше – перш за все, певними ідеологіями і пропагованими ними цінностями. Проте сказати, що все це –  щось нове, не можна: насправді це модифікована форма марксизму, мета якого – опора на певні суспільні групи і прошарки для розхитування суспільних основ, здобуття впливу і влади…»

«Крім протидії вищевказаним ідеологічним моментам, є й інші речі, заради яких ми проводимо цей захід, – пояснює Михайло Канафоцький. – Перш за все, це ідея, що інститут сім’ї потрібно підтримувати на різних рівнях, зокрема, щодо виховання і просвіти – власне, саме цим займаються відповідні служби при церквах УГКЦ (дошлюбна підготовка, підтримка сімей у кризові періоди, захист ненародженого життя тощо). Є й чисто матеріальна сторона, щодо якої ми постійно звертаємося до органів влади, які відповідають за державну сімейну політику: це іпотечні програми, підтримка багатодітних родин, створення інфраструктури, стан пологових будинків. Загалом, всі маємо працювати спільно – і церква, і громадськість, і держава».

Отець Роман також підкреслює, що основна проблема на сьогодні – брак віри, масова секуляризація, подвійна мораль, а отже – загроза моральному здоров’ю суспільства. «Багато християн переживають віру у спосіб номінальний чи як природну релігійність, тобто, по суті, нічим не відрізняються від язичників. Тому основна робота Церкви – проголошення Євангелія, вчення про Божу любов, яку Він явив у Христі і яка єдина може врятувати світ. І це мета і церкви, і сім'ї  – виховання у Слові Божому і життя за Його законами…»

У Києві Всеукраїнська хода «Сім'я – серце України» розпочнеться 8 червня, о 10:00, у парку Шевченка. Об 11:00 колона рушить проспектом Шевченка до Хрещатика і вул. Грушевського – до площі Конституції біля Верховної Ради. У програмі також – музичні концерти, інформаційні заходи тощо. В інших містах України заплановані свої програми: минулого року до заходу долучилося понад 50 міст.  

Більше інформації про Всеукраїнську ходу – на сторінці ФБ https://www.facebook.com/Ukraine.for.family/. Інформація постійно оновлюється

Повністю стрім програми можна подивитися тут:

reradio.com.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні