УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Син Божий ламає всі перешкоди на шляху зустрічі людини і Бога», - Глава УГКЦ

05.05.2019 16:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
“Ісус Христос показує зміст свого посланництва. Він каже: “Як мене послав Отець, так і я посилаю вас”. Тобто Господь робить своїх учнів посланцями й носіями доступу до джерела безсмертя, щоб ви (увірувавши) мали життя в Його ім’я. Ця подія відкриває найглибший зміст апостольського служіння, бо апостол — це посланець.

Проте для чого вони є послані? Що є змістом апостольського служіння учнів Христових? А змістом й завданням такого служіння є не просто передати якесь вчення чи ідею, а бути свідками події, яка сталася, в якій вони брали участь. Завданням апостолів є благовістити Слово Євангелія — Доброї Новини, яку вони бачили, чули, руками своїми торкалися”, - на цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних під час Архиєрейської Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на Томину неділю, 5 травня 2019 року.

“Слово Святого Писання робить нас учасниками дуже цікавої події, яка згідно Євангелія від Івана повторюється двічі. Бо він зазначає, що того ж самого Пасхального дня, коли учні знали, що Христос воскрес із мертвих, то Він сам до них прийшов. Не учні до Ісуса, а Він (воскреслий) прийшов до своїх настрашених, дезорієнтованих й розчарованих учнів, які були за закритими дверима і зі страхом перед юдеями. І Син Божий приходить до них”, - розповідає Предстоятель.

І згодом додає: “Господь показує їм своє воскресле й прославлене тіло. Він приходить крізь замкнені двері та показує їм, що Його воскресіння - це не є якась ідея, побожна думка, чи фантазія тих чи інших людей, а це є подія, яка реально сталася. Можливо, цей прихід до учнів є дуже подібним до того моменту, коли Христос (воскреснувши із мертвих) зійшов до аду — місця смерті, де всі померлі (починаючи від Адама і Єви) сиділи в темряві за закритими дверима смерті й аду, чекаючи визволення світла воскресіння”.

За словами проповідника, людям часто бракує віри. Тому Син Божий ламає всі перешкоди на шляху щодо зустрічі людини до Бога.

На думку духовного лідера греко-католиків, християнство — це можливість живого доступу до джерела безсмертя (за допомогою Святих Тайн). Тому у цей день ми відвідуємо наших рідних на кладовищах, а покійних ніколи не називаємо мертвими, а кладовища називаємо цвинтарями, тобто усипальницями.

Під час Літургії відбулося свячення шести священиків. “Людина і в сучасному світі шукає еліксиру безсмертя. Проте відповідаючи за цей пошук за безсмертям, Христос сьогодні посилає вас... Син Божий тепер зробить вас носіями джерела безсмертя, а через ваше служіння хоче, щоб це джерело стало доступним для кожної людини, яка приходить на світ”, - звернувся до новопоставлених ієреїв Глава УГКЦ.

Нагадаємо, що сьогодні Блаженніший Святослав відзначає свій день народження. Йому виповнюється 49 років.

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні