УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Телебачення, оркестр, часопис, школа аніматорів, театр з ходулями – як у Дрогобичі заохочують молодь до Церкви

28.09.2018 12:06
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Молодіжна комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ опікується творчою молоддю, яку об'єднала віра в Бога та любов до творчості. Під крилом Церкви для молодих людей створили власне телебачення, оркестр, часопис, школу аніматорів. Вони організовують молодіжні прощі та фестивалі, а їхня незмінна візитівка – театр «Глорія» з ходулями та вогняним шоу.

Про це йдеться в сюжеті інтерактивної програми «Живого ТБ» «Відкрита Церква» на тему «Молодь: шлях до Церкви» від 26 вересня 2018 року з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

– Це все створили, аби молодь могла себе реалізувати і відчути, що вона є потрібною, – зазначає п. Марія Гарасимчук.

– Я зустрів тут друзів, які можуть підтримати, порадити, – розповідає юнак Андрій Коваль.

– Ця ідея виникла тоді, коли я задав собі запитання, як привести молодь до Церкви. Їм потрібно було створити щось таке, чого не було до того, – поділився о. Андрій Бунь, голова Молодіжної комісії Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Ідею отця з ходулями молодь сприйняла із завзяттям, пошили костюми і взялися до освоєння висоти. 

– Я ставив таке завдання, яке, не знаю, чи сам міг би сповнити, – каже священик.

– Перший раз мене поставили на ходулі, вивели на вулицю і сказали: ходи по ямах. Не звикай до рівного, – розповідає дівчина Галина Марків. – Потім мене змусили на ходулях підійматися і спускатися з п'ятого поверху.

Далі до виступів додалося вогняне шоу.

Тепер християнський театр має такий графік, якому позаздрять професійні артисти.

Зацікавити, надихнути і спрямувати. Отець Андрій у творчих проектах своїх підопічних бачить не лише мистецьку мету, і досвід доводить – це працює.

– Наше завдання, – переконує священик, – випереджати бажання молоді, йти наперед до неї. Не чекати, що вона прийде сама. Молодь завжди є спраглою Бога. Проблемою є те, як подати цього Бога.

Описуючи портрет молодіжного душпастиря, Глава Церкви додав, що тут потрібно бути дуже креативним. Адже, відзначає архиєрей, ідеться про форми, методи, способи, а Господь Бог є один і той самий: вчора, сьогодні і на віки. А людина у своїй спразі потребує щоразу іншого способу спілкування з Богом.

«Молодіжне душпастирство – душпастирство молодіжних способів. Тому просто потрібно бути креативним і в зрозумілий для молоді спосіб донести їй вічні істини, допомогти відкрити живого Бога, відповідно до молодіжної культури, в якій ця людина живе. Очевидно, це є певним викликом для душпастиря», – сказав Предстоятель.

«Повірте мені, – наголосив гість програми, – як ми не будемо байдужі до молоді, молодь не буде байдужою до вічних істин, до духовного життя, до Церкви».

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні