УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Молодіжний християнський форум у Тернополі згуртував сотні молодих людей

04.09.2017 12:08
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
«Встань із дивана!» - під таким гаслом 3 вересня в центрі Тернополя відбувся шестигодинний форум християнської молоді, на який прибуло близько 500 молодих людей віком 16-35 років. Свято організувала Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, а родзинками його стали: флеш-моб перед архикатедрою, виступ музикантів «Керигма-проджект» та спільна Свята Літургія в соборі.

«У такому форматі ми проводимо з’їзд уперше, - зазначив голова Комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Орест Павліський, - але, судячи з радості на обличчях молоді, ми це будемо продовжувати. Молодь хоче перебувати в радості, відчувати, що належить до живої Церкви, має в ній своє місце та покликання. Особливо вдячний священикам, яких зібралося чимало, щоб слухати та бути з християнською молоддю».

Важливою складовою зустрічі стало анкетування молодих людей, в якому кожен мав можливість висловити своє бачення Церкви та зробити зауваги щодо покращення її місії в молодіжному середовищі. Вказані в анкетах пропозиції будуть опрацьовані та передані Святішому Отцю Франциску на Синод, який він скликає в Римі, щоб приділити особливу увагу духовній опіці молоді.

Особливим гостем заходу став голова Патріаршої молодіжної комісії УГКЦ о. Ростислав Пендюк, який у доступний спосіб представив доповідь «Молодь, віра і розпізнання покликання».

Вітання від Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василя (Семенюка) передав синкел у справах стратегії розвитку о. Віталій Козак. Отець, власне, очолив Божественну Літургію, яку відповідальні за молодь священики служили в особливих ризах Світового дня молоді.

У кінці відбувся розіграш серед зареєстрованих учасників сертифікатів на безкоштовні фотосесію у професійного фотографа та командну гру пейнтбол.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні