УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Понад п'ятдесят тисяч осіб узяли участь у VI Всеукраїнській патріаршій прощі до Крилоса

06.08.2017 13:39
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
Сьогодні, у першу неділю серпня, завершилась VI Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Кульмінацією прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.
Зображення 1 / 15 Користуйтеся клавішами для перегляду

Більше ніж 50 тисяч вірян тепло прийняли Предстоятеля УГКЦ гучними оваціями та щирою спільною молитвою. З Блаженнішим Святославом співслужили митрополити та єпископи УГКЦ, серед них: Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк), Єпарх Сокальсько-Жовківський Михайло (Колтун), Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василь (Івасюк), Єпарх Стрийський Тарас (Сеньків), Екзарх Луцький Йосафат (Говера), Екзарх Харківський Василь (Тучапець), Єпископ-помічник Івано-Франківський Йосафат (Мощич) та Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

Блаженніший Святослав звернувся до прочан із проповіддю, роздумуючи над уривком Євангелія про малу віру Петра та згадуючи пам’ять двох українських святих Бориса і Гліба. 

«Бог − вірний, і Його рука ніколи не переставала нам допомагати. Він вірний, але прагне нашої віри. Таку довіру бачимо в сьогоднішньому Євангелії про розбурхане Галилейське море, де Петро йде по воді. Це школа віра, це досвід, де учні бачать Христа на воді. Ці кроки дозрівання віри має пережити кожний з нас, який у своєму житті переживав самотність. Кожний має пережити переломний момент і досвідчити Бога як особу. Він ось уже котрий рік веде наш народ через розбурхані хвилі війни», − ствердив проповідник.

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав закликав присутніх прочан помолитися «Символ віри» в наміренні Святішого Отця Папи Франциска, а опісля уділив усім повний відпуст.

Владика Володимир, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, у свою чергу висловив слова подяки всім, хто спричинився до проведення VІ Всеукраїнської патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Митрополит Володимир подякував дітям, молоді, владі, духовенству, які своїми активними діями зробили можливим урочистості сьогоднішнього дня.

Завершилося богослужіння спільним виконанням молитви-гімну «Боже великий, єдиний» в наміренні кращої долі Батьківщини-України.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами ugcc.if.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні