УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Охочі священнослужителі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ отримали першу дозу вакцини від COVID-19

22.03.2021 10:09
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Згідно з дорожньою картою проведення вакцинації від COVID-19, щеплення відбувається поетапно: на першому етапі (триває станом на зараз) вакцинують усіх медиків, які працюють із хворими на Сovid-19 та учасників ООС.

Проте з уваги на необґрунтовану критику в соцмережах єдиної наявної в Україні індійської вакцини, уряд заохочує до вакцинації публічних, громадських та духовних осіб. Це стає добрим прикладом для всього суспільства, щоб вакцинуватися.

20 березня, використовуючи залишкові дози, медики провели вакцинування від COVID-19 охочим священнослужителям Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

«Я вакцинувався і почуваюся добре. Вважаю, що це дуже важливий крок для кожного суспільно-відповідального громадянина, особливо для священнослужителя, оскільки ми повинні своїми діями показати приклад», – поділився після вакцинувався о. Маркіян Букатчук.

Івано-Франківських душпастирів щепитимуть двома етапами – 20 та 25 березня. Про те, чому важливо вакцинувати себе та рідних, розповіла сімейна лікарка Уляна Шпільчак: «Вакцинація – це єдиний спосіб вберегти себе від тяжкого перебігу, ускладнень та навіть смерті, адже в Україні зараз дуже велика смертність». Медик додала, що священники в особливий спосіб потребують щеплення, адже контактують з великою кількістю людей.

Варто зазначити, що станом на сьогодні в Івано-Франківській області щепилося понад чотири тисячі осіб. Прикарпаття  перебуває тепер у «червоній» зоні – кількість госпіталізованих хворих зменшилася, проте пацієнтів із важким перебігом хвороби побільшало. Тому цей крок священнослужителів Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ покликаний дати приклад вірянам та мешканцям області.

«Принцип доступності та якості вакцини важливий для нас, але ми повинні довіряти медичній сфері. Духовенство не виступає гарантом, проте радше показує взірець, що ми робимо вакцинацію для нашого спільного добра», – зазначив о. Ярослав Рохман.

Нагадаємо, що станом на ранок суботи в системі моніторингу поширення епідемії повідомили про 506 нових випадків захворювання.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні