УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Оксана Кочерган: «Щастя дітей залежить від сім’ї, в якій вони виростають»

05.12.2016 12:08
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
Згадаймо себе в дитинстві! Ми були радісні й щасливі, коли в нашій сім’ї панувала гарна атмосфера, коли батьки сміялися і гарно ставилися одне до одного, коли вони вірили в нас. Щастя дітей залежить від сім’ї, в якій вони розвиваються

Сказала п. Оксана Кочерган, матір дев'яти дітей, сімейний консультант, засновниця Школи святої Софії у Львові, у програмі «Відкрита Церква. Діалоги» на Живому ТБ.

За її словами, існують цікаві дослідження, описані викладачем Гарвардського університету Тал-Бен Шахаром, який багато років вів курс про щастя в цьому навчальному закладі. За ним, на наше щастя впливають три чинники. Перше – стан нашої душі: «Для мене це дуже визначально, бо багато людей над цим не задумуються, навіть ті, хто вважають себе християнами. Найбільша цінність – мир, радість серця, – зневажена в нашому суспільстві».

Див. також: Десять порад про те, як виховати щасливих дітей

Другий чинник – близькі стосунки: «Мова йде не лише про подружній стан. Можна мати багато друзів, але не мати якісних стосунків».

Третій чинник – усвідомлення свого покликання, сенсу життя: «Адже ніхто не приходить у світ випадково, тож важливо те, чим ми займаємося, а також чи робимо те, що хотів би Господь».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні